A început PNRR pentru EDUCAȚIE. Care sunt școlile din județ care pot accesa fonduri

0
504

Au început preînscrierile pentru școlile care au elevi cu risc crescut de abandon școlar. Școlile vor putea accesa granturi de până la 200.000 de euro pentru programe remediale sau after school sau formarea profesorilor, mici investiții, ce are nevoie școala.

Programul vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi, în două runde, unui număr estimat de 2.500 dintr-un total de 3.235 de unități de învățământ de stat de nivel gimnazial, cu risc mediu și crescut de abandon școlar, identificate prin proiectul „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, interveneție și compensare pentru a crește participarea școlară”. 

Fiecare grant va avea o valoare de maximum 200.000 euro, în funcție de numărul de elevi înscriși și gradul de marginalizare a localității, și va fi implementat pe o durată de 3 ani.

MATE conține un set de instrumente pentru identificarea timpurie a elevilor în risc de abadon și înregistrarea acestora în SIIIR, planificarea și implementarea unor măsuri de prevenire și reducere a abandonului la nivelul școlii.

Toate declarațiile de intenție vor fi evaluate, urmând ca unitățile de învățământ preselectate să fie invitate să depună o propunere de proiect care va include, în mod obligatoriu, și o analiză de nevoi.

Termen de transmitere a intenției de participare: 17 ianuarie 2022.

Principiul este primul venit – primul servit. Deci e important să vă grăbiți pentru a putea intra în primul lot de 250 de școli care vor primi finanțare.

Acesta este linkul unde se face vă puteți preînscrie unitatea de învățământ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSebMMYesTSP1-CMqKUd4DzXvZ2CAf91T13byHnaQwzyH3SpuA/formResponse

Aici este lista tuturor școlilor eligibile din țară:
https://www.edu.ro/sites/default/files/Lista%20unitati%20invatamant%20eligibile%20PNRAS_PNRR_0.pdf

(Jurnal)