A început BAC-ul! Astăzi , proba de Limba și Literatura Română…Ce nu au voie candidații în sala de examen!

0
238

BACALAUREAT - PROBA SCRISA LA LIMBA SI LITERATURA ROMANA_bucuresti_dragos stioca newsinAbsolvenţii de clasă a XII-a susţin astăzi, 4 iulie, prima probă scrisă din cadrul Examenului Național de Bacalaureat  2016, la Limba şi Literatura Română. Examenul va continua marți, 5 iulie, cu proba la Limba și literatura maternă, pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului și specializării.

Precizăm că anul acesta lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat pot fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, prin decizie a Comisiei Naţionale de Bacalaureat. 

Ce le este interzis elevilor în sala de examen

Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisia de bacalaureat nu vor fi primiţi în examen. De asemenea, candidaţii nu pot intra în sala de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.  Aceştia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare ce ar putea permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior. Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu şi indiferent dacă au fost introduse de aceştia sau de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.

La nivelul județului Giurgiu, conform datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, pentru susținerea acestui Examen . La prima probă scrisa a examenului  de bacalaureat, participă 1465 candidați din județul Giurgiu, în 9 centre de examen :   CNIM, Liceul Tudor Vianu, Liceul Nicolae  Cartojan, Liceul  Ion Barbu, Liceul Vicemiral Ioan Bălănescu, Liceul Mihai Viteazul – Călugareni, Liceul  D. Bolintineanu, Liceul Udriște Nasturel – Hotarele, Liceul Tiu Dumitrescu–  Mihăilesti. 

 Aceeași sursă ne-a precizat că în comparație cu anul trecut, numărul celor înscriși este mai mic cu aproximativ 200, explicația constând în faptul că a scăzut populația școlară și că majoritatea celor din promoțiile anterioare au renunțat să se mai reînscrie pentru susținerea Examenului Național de Bacalaureat.

Afișarea rezultatelor se va face în data de 12 iulie (până la ora 16.00) și, în aceeași zi vor putea fi depuse contestații (între orele 16:00-20:00), ce urmează a fi soluționate în perioada 13 — 15 iulie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

 (Teodora NICOLAU)