În baza Hotărârii nr. 31 din 22.06.2020 privind instituirea excepției de la măsura carantinării / izolării pentru unele țări din Uniunea Europeană și din Spațiul Economic European și a analizei efectuate de Institutul Naţional de Sănătate Publică a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea masurilor de carantina/izolare.

Astfel, începând cu data de 23.06.2020, ora 00.00, persoanele care vin în România din Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda sau teritoriul european al Franței (Franța metropolitană) sunt exceptate de la măsura carantinării / izolării, dacă sunt asimptomatice.

Detalii privind lista actualizată se regăsesc la: http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/

„Reamintim că, pentru persoanele care vin în România din ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare, dar care, înaintea plecării din ţara respectivă, nu au stat cel puţin 14 zile pe teritoriul acesteia, intră în carantină/izolare la locuinţa/ locaţia declarată, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparţinătorii, după caz”, se arată într-o informare a Poliției de Frontieră, care citează Institutul Național de Sănătate Publică.

(Jurnal)