Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate A apărut autoturismul care își schimbă culoarea în mers…Când o vom vedea și la Giurgiu!(VIDEO)

A apărut autoturismul care își schimbă culoarea în mers…Când o vom vedea și la Giurgiu!(VIDEO)

0
A apărut autoturismul care își schimbă culoarea în mers…Când o vom vedea și la Giurgiu!(VIDEO)

Firma BMW a creat maşina „cameleon”, care îşi schimbă culoarea din mers, apăsând pe un singur  buton! Exteriorul mașinii ”cameleon”, dotat cu e-cerneală, își poate schimba nuanța la solicitarea șoferului.

Producătorul german de automobile BMW a prezentat recent un prototip al unui automobil care-și poate schimba culoarea exterioară. Modelul, un ”BMW iX Flow”, este dotat cu cerneală electronică. Acest lucru îi permite utilizatorului să modifice nuanțele culorii exterioare a automobilului în funcție de diverse situații sau dorințe individuale.

Schimbările de culoare sunt posibile prin dezvoltarea unei înveliș special, care este adaptat exact contururilor vehiculului complet electric de la BMW. Atunci când este stimulată de semnale electrice, tehnologia electroforetică aduce la suprafață diferiți pigmenți de culoare, determinând caroseria să capete culoarea dorită.

O culoare exterioară variabilă poate contribui la starea de bine din interior și la eficiența vehiculului.

O suprafață albă reflectă mult mai multă lumină solară decât una neagră. Prin urmare, încălzirea vehiculului și a habitaclului ca urmare a luminii puternice a soarelui și a temperaturilor exterioare ridicate poate fi redusă prin schimbarea exteriorului la o culoare deschisă. Pe vreme mai rece, o culoare exterioară întunecată va ajuta vehiculul să absoarbă considerabil mai multă căldură de la soare.

E-cerneala este, în sine, extrem de eficientă din punct de vedere energetic. Spre deosebire de ecrane sau proiectoare, tehnologia electroforetică nu are nevoie de absolut nicio energie pentru a menține constantă culoarea aleasă. Este doar în timpul faza de schimbare a culorii, una destul de scurtă.

”Experiența digitală nu se va limita doar la afișaje în viitor. Va exista din ce în ce mai multă combinație dintre real și virtual. Cu BMW iX Flow, aducem caroseria mașinii la viață,” a declarat Frank Weber, membru al consiliului de administrație al BMW.

Ținând cont de pasiunea multora dintre giurgiuveni pentru mașinile scumpe, de lux, ne întrebăm în cât timp după lansarea pe piață vom vedea pe străzile Municipiului un BMW cameleon – ”iX Flow”.

(Sursa foto: depositphotos.com)

(Jurnal)

 

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °