La finalul acestei săptămâni conducerea USR a decis ca alegerile pentru funcția de președinte al Partidului să se desfășoare în luna iulie.

După cum am fost informați, turul 1 al alegerulor USR se va desfăşura între 6 şi 10 iulie, iar turul 2 între 11 şi 15 iulie, urmând ca Congresul online de validare a alegerilor să aibă loc în data de 16 iulie, deși inițial el fusese programat pentru luna octombrie.

Ulterior vom face un congres fizic pentru discutarea altor teme importante precum statutul –  le-a transmis Cătălin Drulă președintele interimar, colegilor săi  de partid, definind USR  ca  fiind ”cel mai mare partid de Opoziţie din România” şi ”singurul partid democratic, modernist, liberal din parlament”, care are ”o responsabilitate uriaşă pentru ţară”.

Solicitat să comenteze această decizie, modalitatea în care se vor desfășura alegerile și pe cine vor susține la vot, președintele filialei USR Giurgiu, Ciprian Alexandru ne-a declarat:

Da, la începutul lunii iulie vor avea loc alegerile pentru președinte al USR, alegeri care se vor desfășura online. Fiecare membru cu cotizația la zi va vota pe un link primit pe adresa de e-mail.

Eu personal și marea majoritate a membrilor USR Giurgiu vom vota cu Cătălin Drulă pentru că este omul care a avut cele mai mari realizări ca ministru și a contribuit din 2016 la creșterea partidului.

Drulă este unul dintre cei mai inteligenți politicieni români ai prezentului și are calități dovedite de lider. Este de asemenea „omul cu ranga” care s-a luptat și a reușit să destructurareze mafia de la metroul bucureștean.

Întrebat ce se va întâmpla la nivelul filialei pe care o conduce, imediat după alegerile pentru funcția de președinte,  Ciprian Alexandru a precizat:

După aceste alegeri partidul va intra pe o cale de creștere și vom obține maximul în 2024.

El a dorit totodată să-l citeze pe președintele Drulă care spunea că pentru realizarea acestui deziderat e nevoie însă de a învăța lupta cu forţe văzute şi mai puţin văzute, având  certitudinea că partidul său va ieşi învingător.

(Florian Tincu)