98 DE BOLNAVI DE COVID 19 LA GIURGIU! DOUĂ PERSOANE AU MURIT!

0
423

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.113 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 125 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 19 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.746 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.892 au fost declarate vindecate și externate.

În județul nostru, un număr de 98 de persoane au fost diagnosticate pozitiv la COVID 19. Din păcate, două persoane din Giurgiu și-au pierdut viața ca urmare a infectării cu noul tip de coronavirus. Este vorba, după cum se arată într-un comunicat al DSP Giurgiu, despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 47 de ani, care a fost confirmată pozitiv la data de 11.04.2020, fiind internată la Institutul ”Prof. Matei Balș” din București, unde a survenit și decesul. Precizăm că persoana în cauză prezenta afecțiuni medicale preexistente, respectiv: diabet, afecțiuni pulmonare, obezitate.

Cea de-a doua persoană decedată este un bărbat în vârstă de 76 de ani, internat în Spitalul Colentina – Secția chirurgie – în data de 10.04.2020 și confirmat pozitiv în aceeași zi. Acesta a fost transferat în Secția ATI la data de 13.04.2020. Precizăm că persoana în cauză prezenta afecțiuni medicale preexistente, respectiv: boală renală cronică, hidronefroză bilaterală, boală cardiacă ischemică, cistectomie totală.

Totodată, până acum, 434 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 328 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 256 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 17.473 de persoane. Alte 47.003 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 93.611 de teste.