În prima jumătate a anului 2019, la nivel naţional, 89 de persoane sunt victime ale violurilor. Dintre acestea, 44 sunt adulţi, iar 45 minori, cu o incidenţă mai mare remarcată în rândul fetelor, arată datele IGPR. În mai multe din cazuri, agresorul este chiar tatăl victimei.

În prima jumătate a anului 2019, la nivel naţional au fost 89 de persoane au fost victimele violurilor. Dintre acestea, 44 au fost adulţi, iar 45 – minori. În ambele cazuri, o incidenţă mai mare a fost remarcată în rândul femeilor/fetelor, potrivit unor date ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, privind situaţia statistică a persoanelor şi a infracţiunilor prevăzute de Legea nr.217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, în prima jumătate a anului.

Din totalul victimelor adulte, 12 au fost bărbaţi şi 32 femei. Pentru cifra de 45 victime minore ale violului, 7 indică numărul băieţilor agresaţi, iar 38 este cel al fetelor căzute victime.

Pentru fapta de viol, cele mai multe cazuri au fost identificate în relaţia „victima îi este autorului fiu/fiică, cu 38 de astfel de cazuri, respectiv „altele” cu 24 de cazuri. 15 cazuri de viol au fost înregistrate şi în relaţia „victima îi este autorului soţ/soţie” şi 10 în „concubin/concubină”, scrie Mediafax.

În ceea ce privește situația la nivelul județului Giurgiu, conform unui răspuns transmis publicației noastre de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, în primele șase luni ale acestui an au fost înregistrate 21 de cazuri de viol, cele mai multe, 12 la număr, fiind înregistrate în mediul urban, în timp ce restul de 9 au fost înregistrate în mediul rural. Dintre acestea, 15 au fost cazuri în care victime au căzut minorii (două treimi), în timp ce restul de șase au avut drept victime persoane adulte. Majoritatea dosarelor deschise (17) au fost încheiate cu „autor cunoscut”, restul de 4 rămânând, încă, cu „autor neidentificat”.