Cinci zile de acţiuni în Săptămâna Prevenirii Criminalităţii

0
458

O conferință de presă susținută de  Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, comisar șef de poliție CONSTANTIN-CĂTĂLIN GEORGESCU, a fost susţinută luni, 22 octombrie,  în vederea lansării evenimentului intitulat „SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII”, activitate ce se va desfășura timp de 5 zile, până pe data de 26 octombrie, sub coordonarea Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Giurgiu.

În cadrul conferinței de presă a fost prezentat programul activităților organizate de polițiști în săptămâna 22– 26 octombrie 2018 și a fost lansată Campania de prevenire a accidentelor rutiere “FII VIZIBIL”, în care sunt implicați bicicliști.

La conferința de presă au participat reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră, Inspectoratului Școlar Județean, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu.

În cadrul manifestării „SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII”, vor fi realizate activități preventive de amploare, în domeniile prioritare și concursuri pe teme preventive având ca beneficiari elevi din cadrul unităților de învățământ, dar și cetățenii comunității giurgiuvene.

Programul manifestărilor „SĂPTĂMÂNII PREVENIRII CRIMINALITĂŢII”:

 LUNI și MARȚI:

  • întâlniri cu elevii claselor a XI a și a XII a, din cadrul liceelor giurgiuvene pe tema prevenirii delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.

La activități participă specialiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu, Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu.

Activitatea se va desfășura de către polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu și  Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu,  la Sediul Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu.

MIERCURI:

  • activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului desfășurate la Mănăstirea “Sfântul Ioan Rusul”  Slobozia,  ocazie cu care va fi promovat și patrimoniul cultural-național cu sprijinul “ASOCIAŢIEI PERSOANELOR VÂRSTNICE”, din municipiul Giurgiu.

Activitatea se va desfășura de către polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității în colaborare cu reprezentanții ai Serviciului Rutier, Secției de Poliție Rurală nr. 5 Giurgiu, Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu și ai Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu.

JOI: 

  • Organizarea unui concurs sub egida “O VIAŢĂ ÎN SIGURANŢĂ”, pe teme de prevenire a violenței stradale, în școală și în familie, în Parcul Alei, cu tineri din municipiul Giurgiu.

Activitatea se va desfășura de către polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier și reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu.

VINERI:

  • Acțiuni stradale privind siguranța rutieră în municipiul Giurgiu. Vor fi expuse scaune care, la atingere, povestesc despre experiențele pe care diferite persoane le-au avut în trafic, pe drumurile publice.

Activitatea se va desfășura de către polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier și reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu, la Teatrul „Tudor Vianu” din municipiul Giurgiu.

Activitățile preventive derulate în cadrul manifestării „SĂPTĂMÂNII PREVENIRII CRIMINALITĂŢII”, se vor desfășura și în orașele Mihăilești și Bolintin Vale, dar și în mediul rural de către polițiști din cadrul structurilor de poliție de proximitate, precum și de către polițiști din cadrul secțiilor de poliție rurală și a posturilor de poliție comunale.