70% din posturile de poliție din mediul rural au toaletele în curte 

0
228

Marcel Vela a mai declarat că a cerut o mărire a bugetului MAI cu 5 miliarde, de la 19 la 24 miliarde, și a precizat că 70% din posturile de poliție din mediul rural au toaletele în curte:

”Am făcut o propunere de creștere a bugetului de la 19 miliarde la 24 de miliarde. Din cele 24.000 de sedii de poliție rurală, 70%, adică vreo 17.000, au toaletele în curte. Asta este situația pe care am preluat-o (…) Eu nu pot singur să îmbunătățesc imaginea MAI, apoi eu sunt trecător în funcție, polițiștii rămân acolo până la bătrânețe. Împreună cu ei putem schimba imaginea MAI”, a mai spus Vela.

Ministrul de Interne a mai spus că are în plan achiziționarea unei infrastructuri uriașe pentru anul 2020, atunci când fiecare agent de poliție care interacționează cu cetățenii, dar și fiecare mașină de poliție care patrulează, să fie dotați cu aparatură de înregistrare pentru a responsabiliza atât polițiștii, cât și cetățenii:

Pentru anul 2020 vom achiziționa aparatură de înregistrare pentru fiecare mașină care patrulează și pentru fiecare agent care va interacționa cu cetățeanul, ca să vedem și cum vorbește polițistul cu oamenii și cum vorbesc oamenii cu polițiștii, ca să responsabilizăm ambele părți”, mai spunea ministrul de interne.

(Jurnal)