Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au organizat și au realizat, în cursul zilei de ieri, prinderea în flagrant a unui agent de poliție, din cadrul I.P.J. Giurgiu, după ce a primit, cu titlu de mită, suma de 3000 lei de la o persoană denunțătoare în cauză.

În fapt, la data de 15.10.2017, polițistul a constatat infracțiunea de , refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice de sânge, săvârșită de către denunțător, dispunând totodată suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

La data de 16.10.2017, polițistul i-a pretins denunțătorului suma de 3.000 de lei, pentru a-și exercita influența, printr-un intermediar, asupra procurorului care supraveghează urmărirea penală în cauză, în vederea dispunerii unei soluții favorabile denunțătorului și restituirii permisului de conducere. 

A doua zi, polițistul i-a pretins denunțătorului încă 1500 de lei, pentru a administra probe în cauza penală astfel încât aceasta să fie soluționată prin clasare, solicitând ca, în cursul zilei următoare, să primească prima tranșă, respectiv 3000 de lei.

Ieri, 18 octombrie a.c., după constatarea infracțiunii flagrante, s-a dispus reținerea suspectului pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, ulterior Tribunalul Giurgiu dispunând măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Ofițerii din cadrul S.J.A. Giurgiu au efectuat activitățile de urmărire penală dispuse de către procurorul de caz, probatoriul fiind administrat cu sprijinul D.G.A. — Structura Centrală.

Cercetările continuă pentru clarificarea tuturor aspectelor în cauzei și documentarea întregii activități infracționale.

Conform informațiilor noastre, agentul era încadrat la Postul de Poliție de la Letca Nouă.

(Jurnal)