Meciul Barcelonei cu Las Palmas s-a jucat cu stadionul gol! Fanii au amenințat că vor pătrunde pe ”Camp Nou” și vor întrerupe partida. Vezi cauzele incidentelor

0
454

FC Barcelona a dispus categoric de Las Palmas în ultima rundă din  e La Liga, cu scorul de  3-0, în fața unui stadion gol, disputarea partidei stând sub semnul suspendării până în ultima clipă.

Situația cel putin ciudată a venit datorită faptului că duminică regiunea Catalonia și-a votat independența față de Spania, într-un referendum care a fost declarat neconstituțional, de către Curtea Constituționala de la Madrid.

Conducerea Barcelonei a acceptat ca acest meci să se dispute, cu porțile închise, chiar dacă publicul și o parte din jucători nu au dorit nici măcar ei acest lucru.

Pique nu a dorit să iasă la vestiare , pentru a disputa partida cu Ls Palmas. Situatia din regiune i-a afectat vizibil pe jucatorii Barcelonei care au facut o prima repriza slaba si au avut o posesie de doar 45%!

Busquets cu gol în minutul 49 si apoi Messi cu o dubla semnata în minutele 70 si 77 au adus victoria Barcei, care e lideră detașată în La Liga, cu 21 de puncte, după cele 7 victorii în 7 etape.

Jurnalistii spanioli anunta ca Gerard Pique s-a certat cu colegii în vestiar, nedorind să joace în partida cu Las Palmas!

Doar o parte din jucatori au iesit pe teren la incalzire, Pique fiind unul dintre cei care au refuzat in prima faza! Dupa ce s-a decis ca partida sa aibă loc fără spectatori, Pique și ceilalti jucatori care nu doreau să evolueze au cedat și au iesit pe teren pentru încălzire.

Grada de Animación, o parte a galeriei celor de la FC Barcelona, a amenintat ca va întrerupe disputarea partidei dintre Barcelona si La Palmas dacă aceasta va începe.

„In fata revoltei generata de tratamentul la care sunt supusi catalanii, cerem clubului FC Barcelona sa suspende meciul si, daca nu fac ei asta, o vom face noi. Vom intra pe teren in minutul 1 si vom protesta pasnic pe gazon pentru violentele la care am fost supusi astfel incat sa vada o lume intreaga si apoi continua sa aparam spiritul votului si al democratiei”  a fost comunicatul emis de galerie.

Fanii au ramas in fata stadionului si au protestat  împotriva conducerii clubului, în special a lui Bartomeu, acuzându-l că a cedat la presiunile de la Madrid! Vicepreședintele clubului, Carles Vilarrubi, a anunțat că își va da demisia conform presei din Spania.

Incidentele grave care au avut loc în această zi în capitala Cataloniei, Barcelona, au dus la rănirea a  337 de persoane. Ele  au fost rănite în urma conflictelor de stradă cu forțele de ordine spaniole ce au folosit chiar și gloanțe de cauciuc încercând să îi împiedicepe  cetățeni să participe la votul referendumului din capitala Catalană.

(Jurnal)