Sorin Ovidiu Vântu despre premierul Tudose: ” …un figurant plin de ifose, un cabotin de bodegă care vorbește fără să zică…!” Cum îi descrie SOV pe ceilalți miniștri!

0
798

 Cei de la EvZ  redau o postare inedită a celebrului deținut  închis la Penitenciarul Jilava, Sorin Ovidiu Vîntu. De data aceasta   Vîntu a lansat un atac dur la adresa premierului României, Mihai Tudose. Alți miniștri sunt la rândul lor descriși…Citiți descrierile pline de umor ale lui SOV.

Vîntu îl numeşte pe premierul  Tudose un „figurant plin de ifose” care vorbeşte să se afle în treabă. De asemenea, îl acuză că se face respectat prin teamă.

„Mihai Tudose, un figurant plin de ifose, un cabotin de bodegă care vorbește fără să zică, iar când zice o face „ca să-l vadă mahalaua și să crape toți”.

Firi simțitoare și pline de nevoi, televiziunile de știri se întrec în a se extazia în fața grosolăniilor acestui neica- nimeni de obor. Tehnica de a călca în picioare un fraier atunci când ești într-un anturaj, pentru a te face temut și respectat de ceilalți, poate fi valabilă doar dacă fraierul nu este un ministru al statului care are ditai aparatul în subordine și care aparat va face pipi cu boltă în capul fraierului atunci când acesta „își va permite” să-l pună la treabă”,  scrie Vîntu pe Facebook-ul său.

Nu scapă nici  ministrul Educaţiei, despre care Vântu   spune că „are privirea unui bou” şi că vrea să îi pregătească pe tineri pentru „comunismul” trecut: „Cu un chip de UTC-ist ratat și privirea unui bou pus pe tânjeală, agramatul ajuns ministru al Educației și-a propus să impună o curriculă școlară care pregătește pe tinerii capitaliști de mâine, pentru comunismul de ieri. Ca să bagi manuale de sport și de dirigenție în programa școalară trebuie să fii ori șpăgar, ori prost, ori amândouă”, a mai adăugat Vîntu.

Vine apoi rândul ministrului  Turismului : Berbecul de la Turism o comite din nou. După ce s-a bucurat de un enorm succes cu acea dizertație despre fenomenologia oii, acest subtil și profund exeget a lui Hegel a mai descoperit un adevăr care ne-a produs o revelație în grup: imaginea României este sluțită de presă.

Conform celor de la EvZ , pe restul postării, Vîntu  susține că actuala generaţie a fost proastă, incluzându-se însă şi pe el în ea :  Vezi, generație, cât de proastă ai fost până acum, cu mine în frunte? Până la această revelație, noi am crezut că imbecilitatea și hoția clasei politice, că lipsa infrastructurii de orice fel, că lipsa unui învățământ și a unor spitale decente, că lipsa totală de modernizare și multe, multe altele ne-au creat imaginea asta. Ce proști suntem!

Vă mulțumesc, domnule ministru! Pe mine cel puțin m-ați luminat. În semn de mulțumire, vă rog respectuos să-mi permiteți o mică sugestie: N-ar fi rău să faceți niste cursuri cu durata între 6 și 12 luni, pe cheltuiala ministerului, care să pregătească bucătari profesioniști, ospătari, barmani, somelieri, recepționeri, valeți, cameriste, cu profesori aduși din străinătate, certificați ca fiind maeștri de organizații de profil. Vă asigur că este un demers onest și este la nivelul dvs intelectual. Dacă o veți face, sunt convins că dvs înșivă veți urma un curs de buttler-i, dând exemplu personal de devotament față de ministerul pe care îl conduceți. Orice hotel din țară va fi onorat să vă angajeze pe acest post, după ce veți fi dat afară din Guvern.  Aștia sunt doar câțiva dintre miniștrii pe care i-a găsit Dragnea să-i pună în Guvernul României.  Atât l-a dus capul!

În rest, ca în versurile lui Păunescu, „iubește, are curaj și se teme”, în traducere, își iubește secretara (ca orice politician de stânga, cu dragoste pentru clasa muncitoare), are curaj să se bată cu Soros și se teme de închisoare.

Știe că sunt unii judecători care, plini de compasiune pentru victimile lor, aplică jurisprudența franceză de la 1789, bazată pe un principiu profund uman: – Decât o groază fără sfârșit, mai bine un sfârșit groaznic!

La finalul postării Vîntu are câteva cuvinte și pentru vedeta acestei veri, Cristian Boureanu :  Cu toate că a stat foarte puțin la Rahova, popularitatea lui Boureanu a beneficiat de o cotă enormă atunci când a fost liberat. Până la ieșirea pe poarta închisorii a fost însoțit de corul plin de simpatie al chiriașilor din stabiliment: – ”Baby, filmează, baby!”.

–––––––––––––––––––––––––––

De precizat că Sorin Ovidiu Vîntu (SOV) a fost condamnat la 8 ani de închisoare, cu executare. Instanța a mai dispus şi confiscarea de la omul de afaceri a aproximativ 13 milioane de dolari. Decizia judecătorilor este definitivă. În prezent, omul de afaceri ispășește o condamnare de şase ani şi două luni de închisoare, primită în iulie 2016, în dosarul privind devalizarea societăţii Petromservice. În decembrie 2016, el a mai primit o condamnare de 10 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul privind delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA. În acelaşi dosar, Liviu Luca a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare, decizia nefiind definitivă.

(Jurnal)