Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Pictorul Tudor Filip a aniversat o jumătate de secol de activitate printr-un vernisaj

Pictorul Tudor Filip a aniversat o jumătate de secol de activitate printr-un vernisaj

0
Pictorul Tudor Filip a aniversat o jumătate de secol de activitate printr-un vernisaj
DSC00079
 Foto arhivă
Joi, 23 februarie, Muzeul Județean “Teohari Antonescu” din municipiu a vernisat expoziția “Balcic – lumină, culoare, armonie”, a binecunoscutului pictor giurgiuvean Tudor Filip, cu ocazia împlinirii a nu mai puțin de 50 de ani de la vernisarea primei expoziții personale a acestuia.
La eveniment au fost prezente mai multe personalități culturale locale, printre care muzeograful Emil Păunescu, scriitorul Ion Gaghi, directorul CJCPCT Giurgiu, prof. Carmen Pețanca, prof. și scriitorul Ion Dincă, poetul Ionel Muscalu și directorul Școlii de Artă ”Victor Karpis”, prof. Mariana Iliescu.
”Această expoziție nu este una nouă, ci, într-un fel, este una retrospectivă, cu accentul pe Balcic, în urma sejurului domnului Tudor Filip aici. După cum mi-a mărturist domnia sa atunci când s-a întors din acest sejur, acea lumină inconfundabilă a Dobrogei de sud, cea care a atras atât de mulți artiști acolo, a reprezentat sursa sa de inspirație, pe care a valorificat-o în lucrările sale”, a dorit să transmită, cu acest prilej, muzeograful Emil Păunescu.
Precizăm că giurgiuvenii își pot  desfăta ochiul și sufletul  cu  operele  maesrtului  Tudor Filip, expuse în sălile  Muzeului giurgiuvean, până la data de 18 martie.
(T.N.)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
7.8 ° C
7.8 °
7.8 °
68 %
1.2kmh
100 %
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
18 °
lun
19 °
mar
16 °