Cu prilejul conferinței de presă organizată de primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, miercuri, 7 septembrie, acesta s-a referit, printre altele, la proiectul de hotărâre privind obligativitatea efectuării de activități gospodărești de către persoanele fizice beneficiare ale Cantinei de ajutor social, proiect adoptat în cadrul celei mai recente ședințe a Consiliului Local, dar în cazul căruia consilierii PNL și ALDE au votat împotrivă, susținând că este un drept al minorilor să beneficieze de hrană la această Cantină, indiferent dacă părinții lor prestează sau nu muncă în folosul comunității.
Ce n-o să înțeleg niciodată este că unii încearcă, așa cum au încercat și în campania de la alegerilor locale, să se folosească de nefericirea și de sărăcia unora, ca să mai câștige 2 – 3 procente sau 10 – 15 voturi din partea cetățenilor. Știți că întotdeauna mi-am asumat deciziile, indiferent de repercusiuni… Nu este obligația Primăriei să asigure hrană persoanelor fără venit din oraș. Dacă era obligație, trebuia să dăm la 15 mii de oameni… Conform statisticilor, aproape 3000 de familii din municipiu sunt sub limita de sărăcie și vă spun că nu este o cifră pesimistă; sunt 800 de beneficiari de ajutor social; sunt persoane cu handicap, care nu primesc decât o pensie foarte mică; sunt persoane care nu au niciun venit; sunt persoane care au pensia sub 450 lei. Faceți o analiză la fiecare familie din care fac parte aceste persoane și o să vedeți că cifra 3000 este chiar o cifră lejeră… (…) Putem da 250 de porții la Cantina socială. Cui ne adresăm? Ne adresăm unei familii care are 6 copii, nu muncește nimeni din această familie și trebuie să dăm la minimum 3 membri, iar porțiile să știți sunt destul de bogate… Trebuie privite toate aspectele, nu doar ”stricto senso” – că lăsăm copiii aceia fără hrană… a declarat edilul-șef.
Totodată, acesta a mai spus că pentru evidența și protejarea cazurilor sociale grave există o instituție abilitată, și anume Direcția de Protecție a Copilului.
Cine dorește să beneficieze de hrană de la Cantina de ajutor social trebuie să ofere ceva municipalității care plătește 17 miliarde de lei/anual pentru așa ceva. Nu este corect ca cel care este apt de muncă, repet, apt de muncă, să stea ”cu burta la soare” și să aștepte ca noi să le asigurăm hrana, a conchis primarul Nicolae Barbu.
(Teodora Nicolau)
Si ce le faci la acei copii?Ei suporta ,,INCONSTIENTA„parintilor.
Dar biserica ortodoxa,care este abonata permanent la bugetul local , ce face in acest sens?Sa ia ex.de la cea catolica,care a infiintat after-scoll gratuite ,unde copii de la clasele 1-4 primesc hrana gratuita si educator pentru lectii;este un ajutor concret.Iar de clubul pensionarilor,ce sa mai vorbim.In fiecare an cer de cate 2-3 ori bani ,dau 10 pachete in valoare de 10 lei si restul ,,,,…