În perioada 20.08.2021-27.08.2021 Poliția Locală Giurgiu a verificat un număr de 283 de persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu, în diferite locații, pe raza municipiului, cu privire la respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.

În această perioadă, un număr de 14 persoane aflate în izolare/carantină, nu au fost găsite la domiciliul declarat. Aceștia  au fost sancționați, fiecare în parte, conform art. 65, lit.o („nerespectarea interdicției de carantinare”), din Legea nr.55/15.05.2020, cu amendă în valoare de 1.000 lei. Menționăm că aceste persoane se aflau în carantină,  ca urmare a Deciziilor  emise de D.S.P. Giurgiu.

În această perioadă au fost constatate 48 de fapte contravenționale, 44 sancționate cu amenzi, în valoare totală de 29.660 lei și 4 avertismente scrise.

Acestea au fost aplicate pentru :

– 18 amenzi pentru deranjarea ordinii și liniștii publice (muzică la intensitate mare, tulburarea liniștii publice prin strigăte și larmă după orele 22.00, consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, activități de picnic în locuri neautorizate(grătare);

– 2 amenzi pentru edificarea de construcții fără a deține autorizație de construire;

– 3 amenzi pentru consum de semințe și aruncarea cojilor pe domeniul public;

– 5 amenzi pentru ocuparea abuzivă a parcărilor alocate de domiciliu;

– 3 amenzi pentru depozitarea gunoaielor în locuri neautorizate;

– 17 amenzi  pentru alte acte și fapte prevăzute și interzise de lege.

În luna august au fost preluate un număr de 18 sesizări telefonice, prin Dispeceratul instituției, cum ar fi : alarme la instituțiile de învățământ monitorizate, blocare căi de acces, ocupare abuzivă a locurilor de parcare de reședință, deținute prin abonamente, etc.

În anul 2021, începând cu luna ianuarie, până în prezent,  au fost preluate 158 de sesizări telefonice privind ocuparea abuzivă a locurilor de parcare reședință, alocate prin abonamente, au fost soluționate în totalitate, s-au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20455 lei și 27 de Avertismente scrise. Menționăm că diferența de 69 de cazuri, au fost situații când de la preluarea sesizării, până în momentul sosirii echipajului siguranță rutieră, la adresa respectivă, locul era eliberat, nemaiputându-se lua măsuri legale. Mai trebuie menționat și faptul că, în parcările nou înființate, unde nu sunt montate indicatoare rutiere “zonă de staționare cu durată limitată” , polițiștii locali nu pot aplica sancțiuni contravenționale.

Cetățenii municipiului Giurgiu sunt rugați să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331.

(Jurnal)