Fundația O șansă pentru viață și Parohia Buna Vestire din Giurgiu au făcut posibilă plecarea la munte, în perioada 18- 20 septembrie 2020, a 40 de copii beneficiari de protecție specială la Casa de tip familial Soarele și la Complexul de Servicii Sociale, structuri rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

Cu sprijinul unor oameni cu suflet bun, Parohia Buna Vestire din Giurgiu continuă activitățile caritabile derulate în sprijinul acestor copii. Astfel, la acest sfârșit de săptămână, 40 de copii și însoțitorii acestora  participă la încă o acțiune din cadrul proiectului Creștem prin Cultură, dedicat copiilor din sistemul de protecție, care vor fi implicați în activități culturale desfășurate în afara orașului Giurgiu. Vestea bună despre organizarea acestei mini tabere la Mănăstirea Caraiman din Bușteni, dovedește că mai sunt oameni care nu sunt insensibili la nevoile acestor copii speciali, a declarat preotul Georgian Tudor, paroh al Bisericii Buna Vestire  din Giurgiu.

În timpul celor 3 zile petrecute la munte, copiii vizitează obiectivele culturale și turistice ale zonei, fac drumeții, sunt implicați în activități instructiv-educative.

Copiii au fost instruiți să respecte distanța socială și măsurile de igienă impuse. Sper ca totul să decurgă bine și copiii să se bucure de această plecare la munte, după luni de izolare. Avem o bună colaborare cu preotul Tudor Georgian, mai multe structuri rezidențiale pentru copii din cadrul instituției noastre aflându-se în Parohia Buna Vestire. Mulțumesc tuturor persoanelor implicate în acest proiect derulat în beneficiul copiilor din sistemul de protecție specială”, a declarat Cătălin Lupu, director general al D.G.A.S.P.C. Giurgiu.