200 de parfumuri și 80 perechi încălțăminte sport contrafăcute, descoperite într-un autocar, la Vama Giurgiu

0
268

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocar, o cantitate considerabilă de bunuri, constând în parfumuri și încălțăminte sport, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 04.11.2022, în jurul orei 04.30, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocar care efectua transport internațional de persoane.

Cu această ocazie, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala de bagaje, 200 de parfumuri și 80 perechi încălțăminte sport, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unui cetățean turc, în vârstă de 28 de ani. Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate.

Bunurile, în valoare estimată de 56.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet”, declară Compartimentul Purtătorului de Cuvânt din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)