Deputatul Gabriela HORGA , despre discursul prezentat la Congresul PNL ,de către europarlamentarul Dan MOTREANU

0
627

La scurt timp după alegerea președintelui Partidului Național Liberal, Premierul Nicolae Ciucă, deputatul giurgiuvean Gabriela Horga a  făcut un scurt  comentariu în care  a dorit să sublinieze semnalele transmise de către Președintele Organizației PNL Giurgiu, Dan Motreanu, organizație din care face parte și dumneaei.

Premierul Nicolae Ciucă  a fost ales preşedinte al PNL în cadrul congresului extraordinar al partidului. Moţiunea cu care a candidat Nicolae Ciucă – Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică – a obţinut 1.060 de voturi favorabile.

Președintele PNLGiurgiu, Dan Motreanu, a prezentat, în discursul ținut în cadrul Congresului PNL, motivele pentru care astăzi îl susținem pe Nicolae Ciucă, președinte al PNL.

Dan Motreanu, care este membru PNL de 30 de ani, a reamintit faptul că partidul nu a ezitat să facă schimbări, ori de câte ori a considerat că sunt necesare.

”De fiecare dată când s-a confruntat cu o criză de leadership, PNL a acționat rapid, pragmatic, pentru relansarea partidului. Exemplele cele mai clare sunt alegerea unor președinți ai partidului precum Theodor Stolojan, un economist de top, sau Klaus Iohannis, un primar performant. Amândoi erau cunoscuți mai mult pentru realizările profesionale, decât pentru implicarea politică.

Ambii au creat programe politice importante care au dus, mai apoi, la victorii importante în alegeri ale PNL. Ambii au reușit pentru că, înainte de toate, nu s-au lăsat luați prizonieri de diverse grupuri din partid, ci au asigurat un cadru corect pentru evaluare și promovare, a explicat Dan Motreanu.

Promovarea oamenilor pe principii corecte, sănătoase este calea spre succes a PNL. Respectarea acestor reguli a produs rezultate benefice pentru România și pentru PNL, indiferent de vechimea în partid a președintelui PNL de la acel moment.

La acest congres, PNL alege în postul de președinte un coleg care are o carieră personală solidă, o carieră profesională bazată pe jurământul de credință față de țară, a explicat Dan Motreanu. Nicolae Ciucă este liderul potrivit pentru a conduce PNL în aceste vremuri dificile, fiind confirmat în toate sondajele de opinie ca liderul cu cea mai ridicată credibilitate din PNL.

În contextul în România a apărut un naționalism păgubos și primitiv, PNL alege pentru postul de președinte un om care a dovedit că este un patriot. În timp ce naționalismul îndeamnă la ură și agresiune, patriotismul îndeamnă la respect și solidaritate.

PNL nu înseamnă un singur om, dar președintele este cel care ne reprezintă, ne inspiră și ne motivează. Iată de ce, domnule Nicolae Ciucă, mai important decât votul formal de astăzi, este o muncă zilnică de a obține încrederea, respectul și susținerea fiecărui liberal în parte” a  mai  punctat Deputatul Gabriela Horga, în scurta analiză făcută declarației președintelui PNL Giurgiu, Dan Motreanu.