16 misiuni de acordare a asistenței medicale și 2 incendii de vegetație stinse de pompierii giurgiuveni în ultimele 24 de ore

0
222

„Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 16 situații

  • stingerea a două incendii, în următoarele localități:

  • Mihăilești: incendiul s-a produs, ieri după-amiază, pe un teren viran, unde erau aruncate, la întâmplare, mase plastice. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Au ars vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 300 mp și circa 150 kg de deșeuri (anvelope).

  • Cornetu: incendiul s-a produs, ieri după-amiază, pe un teren viran. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că ardea vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 500 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.

Potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă. În cazul unor astfel de incendii, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii”, precizează ISU Giurgiu în comunicatul de rpresă pus la dispoziția noastră.

(ISU Giurgiu)