1582 de giurgiuveni sunt bolnavi de COVID 19

0
112

Instituția Prefectului Județul Giurgiu informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 24.02.2021, după cum urmează:

  • cazuri confirmate pozitiv – 7.702;
  • cazuri vindecate și externate – 6.063;
  • în carantină la domiciliu– 268 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 220 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 21.420 de persoane, dintre care 69 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

La ora actuală, sunt 1.582 de cazuri active, dintre care 1.362 spitalizați și 220 în izolare la domiciliu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 23 februarie a.c., 130 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 11 polițiști locali au desfășurat 50 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 23.02.2021, fiind angrenat în acest sens un număr de 29 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin HG. 35/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 55 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.

Echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din localitățile: Frătești și Plopșoru. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate ale uliţelor comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.