15 tone deșeuri ,  din Bulgaria, oprite  la frontiera Giurgiu

0
156

          Poliţiștii de frontieră giurgiuveni alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, mai multe nereguli privind documentele de transfer ale unor deșeuri din plastic, care ar fi trebuit să tranziteze țara noastră pentru a ajunge în Belgia. Întreaga cantitate de deșeuri a fost returnată societății expeditoare.

În cursul nopții de 12.10.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean român, în vârstă de 33 de ani.

Șoferul  transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 15.000 de kilograme deșeuri din plastic.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că documentele prezentate pentru control erau neconforme, deoarece numărul de înmatriculare al mijlocului de transport precum și codul aferent deșeurilor transportate erau menționate în mod eronat în documentele de transfer.

La cercetări s-a mai stabilit că deșeurile erau încărcate în Bulgaria și ar fi trebuit să tranziteze țara noastră pentru a ajunge în Belgia.

În acest context, nu s-a  permis accesul pe teritoriul României mijlocului de transport în cauză, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.