Vaccin anti Covid în România, până la sfârșitul anului

0
449

„Vaccinul împotriva COVID-19 ar putea fi distribuit în România începând cu luna decembrie în cantități limitate, iar din luna aprilie, în masă”, se arată într-o postare pe facebook a eurodeputatului giurgiuvean Dan Motreanu.

„Un reprezentant al Comisiei Europene ne-a anunțat astăzi în cadrul reuniunii Comisiei pentru Sănătate, Mediu și Siguranță Alimentară (ENVI) din Parlamentul European că primele doze de vaccin anti-COVID-19 ar putea fi puse la dispoziția statelor membre UE începând cu luna decembrie a acestui an, după ce acestea vor primi avizul de siguranță și eficacitate din partea Agenției Europene a Medicantului (EMA). În același timp, EMA va face publice rezultatele studiilor clinice pentru a spori încrederea populației în siguranța și eficacitatea vaccinului.”, mai scria politicianul liberal.

În luna decembrie ar putea fi disponibile aproximativ 50 de milioane de doze de vaccin pentru întreaga Uniune, care vor fi distribuite celor 27 de state membre, prioritate la vaccinare având personalul medical.

Totodată, Comisia a stabilit o serie de măsuri pe care statele membre trebuie să le ia pentru a fi pregătite să primească vaccinul, care includ elaborarea de strategii naționale de vaccinare. Pentru a partaja cele mai bune practici, concluziile primei revizuiri a planurilor naționale de vaccinare vor fi prezentate în noiembrie 2020.