13 septembrie – Ziua Pompierilor din România

0
249
13 septembrie - Ziua Pompierilor din România

Luni, 13 septembrie, este Ziua Pompierilor din România, dată la care este marcată împlinirea a 173 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii.

La această dată este omagiat actul eroic al pompierilor militari pentru apărarea revoluției de la 1848 din Ţara Românească, în lupta din Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane.

Septembrie este luna salvatorilor, acei oameni care, zi de zi, luptă pentru salvarea de vieți sau bunuri, cu devotament și curaj.

Cu acestă ocazie, „Detașamentele Giurgiu și Bolintin Deal, Gărzile de Intervenție Colibași, Roata de Jos și Mihăilești își vor deschide porțile pentru toți cei care vor să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier militar.

Participanții vor avea ocazia să vadă îndeaproape autospecialele folosite de pompierii salvatori în misiunile operative și vor afla informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență” – informează ISU Giurgiu.

Toate aceste activități se vor desfășura în aer liber!

Cei doritori să- i vadă pe cei care se luptă zi de zi cu salvarea vieților altora, sunt așteptați cu drag, de ziua lor, să-i vizeteze în intervalul orar: 11 – 13, la oricare dintre detașamentele mai sus menționate.

(Jurnal)