105 sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii giurgiuveni în doar 8 ore în noaptea de 11 spre 12 iunie 2022

0
541

În perioada 11-12 iunie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție județean Giurgiu, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu au desfășurat acțiuni de amploare în județul Giurgiu, pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor, respectarea ordinii și liniștii publice, dar și pentru creșterea siguranței rutiere.

„Cu ocazia activităților desfășurate, în noaptea de 11/12 iunie a.c., între orele 20.00-04.00, polițiștii giurgiuveni au aplicat 105 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 44.345 de lei.

Dintre acestea, 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice,60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.345 de lei,pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 5 în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea O.U.G 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru apeluri de urgență.

De asemenea, în perioada 11-12 iunie a.c., polițiștii au constatat în flagrant delict 6 infracțiuni la regimul rutier, astfel:

  • La data 11 iunie a.c., ora 21.18, un tânăr, de 20 ani, din municipiul București, a fost depistat de polițiști, în timp ce conducea un autoturism pe D.C. 148, din direcția Florești către București, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive.

Conducătorul a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la substanța metadonă, motiv pentru care a fost transportat la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

  • La data 11 iunie a.c., ora 03.50, un minor, de 15 ani, din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, a fost depistat de polițiști, în timp ce conducea un autoturism în localitateaSadina, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

  • La data de 12 iunie a.c., ora 00.40, un minor, de 17 ani, din localitatea Bolintin Vale, județul Giurgiu, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism, în localitatea Malu Spart, fără a poseda permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

  • La data 12 iunie a.c., ora 22.30, un bărbat, de 33 de ani, din comuna Călugăreni, județul Giurgiu, a fost depistat de polițiști, în timp ce conducea un autoturism pe D.N.5, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,65 mg/l  alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

  • La data 12 iunie a.c., ora 20.00, un bărbat, de 44 de ani, din comuna Ulmi, județul Giurgiu, a fost depistat de polițiști, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Poenari, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală.

Ca măsuri complementare au fost reținute 20 de permise de conducere, dintre care 5 pentru depășirea vitezei legale, 5 pentru conducere sub influența alcoolului, 2 pentru depășire neregulamentară, 1 pentru neacordare prioritate auto, 2 pentru nerespectarea indicațiilor polițiștilor și 5 pentru alte abateri la regimul rutier.

În perioada de referință, polițiștii giurgiuveni au legitimat 638 de persoane, au verificat 729 autovehicule și 40 de societăți comerciale.

Polițiștii giurgiuveni vor fi permanent la datorie, pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică!”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)