1.500 fiole și 21.320 comprimate care se regăsesc pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc au fost descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu

0
77

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit 1.500 fiole și 21.320 comprimate aflate pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă în țară.

În data de 29.01.2021, în jurul orei 06.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autoutilitare condusă de către un cetățean din Republica Bulgaria. Mijlocul de transport circula în regim de curierat pe ruta Bulgaria – România.

La controlul efectuat asupra autoutilitarei, au fost descoperite șase colete ce conțineau 1.500 fiole și 21.320 comprimate care se regăsesc pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc conform Legii 104/2008 privind prevenirea și combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc.

În cadrul cercetărilor, conducătorul autovehiculului, un cetățean bulgar în vârstă de 51ani, a declarat că nu avea cunoștință despre mărfurile transportate.

Lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – I.P.J. Giurgiu au fost sesizaţi în vederea ridicării și expertizării bunurilor descoperite, a căror valoare se ridică la suma totală de aproximativ 1.295.314 lei.

(Jurnal)