În urma discuției cu directorul societății de Rosal, Dani Năstase, operatorul de salubritate din Municipiul Giurgiu, acesta ne-a spus că informația care circula în mediul online, conform căreia din data de 5 martie, operatorul de salubritate nu va mai prelua gunoiul, intrând în grevă din cauza datoriilor Primăriei Giurgiu, nu se confirmă.
Este o situație delicată, având în vedere că restanțele Primăriei trenează de un an de zile – ne spunea directorul ROSAL. El preciza totodată că va notifica Primăria, continuându-și însă activitatea de ridicare a gunoiului în Municipiu, timp de 90 de zile, conform uzanțelor legale, urmând ca ulterior să ia luând o decizie în funcție de ce se va întâmpla până atunci.
Am dat dovadă de toleranță în virtutea faptului că până acum nu exista un buget și primarul este la un prim mandat…
Tot timpul a existat un dialog cordial între mine și primarul Andrei Anghelescu, însă ca și dânsul, societatea Rosal se confruntă la rândul ei cu probleme, tocmai din cauza acestor datorii acumulate și neonorate de Primărie în mandatul fostului primar și nu se poate continua în această manieră la nesfârșit. Vorbim de o sumă enormă și anume 7 milioane de lei, datorie acumulată din februarie, 2020.
Dani Năstase ne mai spunea că ultima întâlnire dintre reprezentanții societății Rosal și primarul Anghelescu a avut loc acum aproximativ două luni, când s-a promis onorarea datoriei, la acel moment bugetul Primăriei nefiind aprobat și nealocat.
Directorul Rosal ne mai spunea că este convins de seriozitatea și implicarea actualului primar. Tocmai de aceea Primăria a beneficiat de serviciile firmei noastre, atât cu resursă umană cât și cu utilajele din dotare, în ciuda datoriilor acumulate…
Directorul societății Rosal ne-a mai declarat că a discutat cu salariații săi cărora le-a explicat situația, oferindu-le libertatea de a opta pentru încetarea activității în societate sau continuarea ei, garantându-le că în scurt timp își vor primi drepturile restante.
Până la acest moment niciun angajat al firmei Rosal nu a plecat și asta pentru că oamenii au un salariu bun și le sunt respectate drepturile. De altfel bordul managerial al firmei dorește să facă curățenie, la propriu, în acest oraș, pe
segmentul ei de activitate, dorind să furnizeze servicii de calitate, însă problema financiară a constituit un impediment.
Directorul Rosal, Dani Năstase, ne mai spunea că peste doar o săptămână va avea loc o nouă întâlnire a operatorului de salubritate cu primarul Anghelescu având ca temă rezolvarea acestei probleme, stringentă pentru comunitate, colectarea gunoiului.
În acest sens el ne declara: Avem cu toții speranța că această situație deloc ușoară va fi rezolvată, atât în beneficiul cetățenilor, cât și al Municipiului.
Între timp primarul Adrian Anghelescu, într-o conferință de presă online, din 4 martie, a asigurat cetățenii că în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă Primăria Giurgiu, va găsi o soluție care să detensioneze această situație, considerând firească solicitarea operatorului de salubritate local, de a i se plăti serviciile prestate.
(Jurnal)