ZIUA MEDIULUI LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ” I.A. BASSARABESCU”

0
250

Ziua Mondială a Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

În fiecare an, în data de 5 iunie, peste 100 de ţări organizează manifestări pentru conştientizarea populaţiei privind problemele de mediu.

România organizează an de an o serie de manifestări prin care este marcată Ziua mondială a mediului.  Este o zi în care oamenii, instituţiile guvernamentale, administraţiile locale, organizaţiile nonguvernamentale, industriaşii, inclusiv mass-media, prin acţiuni comune, se mobilizează pentru a atrage atenţia asupra necesitaţii protejării mediului.

BIBLIOTECA Județeană” I.A. Bassarabescu” se înscrie în rândul instituţiilor care organizează Ziua Mediului, sărbătorind în avans această zi,  printr-o acţiune de informare şi conştientizare a importanţei protejării mediului, un binevenit semnal de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural, pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare.

În cadrul   evenimentului, Candoi Miriam Ruti, voluntar al bibliotecii, elevă la Colegiul „Ion Maiorescu” a interpretat  la flaut mai multe piese muzicale.

 

Au fost prezenţi şi au intervenit în dezbateri:

  • Director Romsilva Giurgiu, ing. Viorel Mitroi;
  • Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Giurgiu –  comisar Ana Roşu;
  • Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu – cons. Elena Văduva;
  • dr. Eleni Mimi Buzea – Şcoala Postliceală FEG Giurgiu şi Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu” Giurgiu  – cu o prezentare power point „S.O.S. NATURA”;
  • Ambasadorii juniori şi seniori ai Şcolii Ambasador a Parlamentului European – Liceul Tehnologic „Ion Barbu” din Giurgiu, reprezentat şi prin dnele prof. Cristiana Guşă şi Corina Mihalache.
  • 35 elevi de la licee din Giurgiu au primit diplome de participant.

Pe tot parcursul lunii iunie este deschisă Expoziția de carte dedicată mediului  – realizată de CRISTINA MIREA , bibliotecar.