AcasăActualitateZilele ERASMUS 2020, cu proiecte și programe cu și pentru elevii Liceului...

Zilele ERASMUS 2020, cu proiecte și programe cu și pentru elevii Liceului Tehnologic „Ion Barbu”

În perioada 15 – 17 octombrie, și la Giurgiu au loc Zilele Erasmus, eveniment la care Liceul Tehnologic „Ion Barbu” este participant.

„Am pornit la drum în anul 2013 și nu ne-am mai oprit. Liceul Tehnologic ”Ion Barbu” a implementat cu succes trei proiecte finanțate din bugetul Uniunii Europene. Elevi de la domeniile Turism, Alimentație publică, Comerț, Economic și-au desfășurat stagiul de practică la agenți economici renumiți din Lisabona, Portugalia”, ne spunea, despre acest program, directorul Liceului Tehnologic, Mihaela Cîrjaliu. Totodată, în cele trei zile de desfășurare a evenimentului, liceul amintit are în program prezentarea a două noi proiecte, în colaborare cu unități de învățământ din Finlanda, Spania, Turcia, Polonia, Italia și Portugalia, pe lângă proiectul VET aflat deja în derulare ”Competențe pentru viitor prin Erasmus +”.

Primul proiect este intitulat „Abilități avansate de comunicare”, ale cărui obiective sunt creșterea gradului de conștientizare cu privire la problemele de comunicare în rândul a 250 de elevi care provin din 5 școli din UE; observarea procesului de comunicare între elevii din 5 școli din UE; îmbunătățirea abilităților de comunicare ale tuturor elevilor (abilități de prezentare, vorbire în public, comunicare interculturală) prin schimbul de experiențe personale și culturale; încurajarea elevilor să utilizeze TIC pentru a adăuga impact comunicării lor.

 „Acest proiect se concentrează pe subiectul „COMUNICARE EFICIENTĂ-ABILITĂȚI DE COMUNICARE” și va uni 5 școli europene din Polonia, Spania, Finlanda, România și Turcia. O bună comunicare se află în centrul relațiilor noastre sociale și duce la o tendință crescută spre acte de bunătate și considerație, făcând oamenii mai dornici să-și ofere ajutorul și sprijinul. Abilitățile de comunicare sunt, de asemenea, o condiție prealabilă pentru incluziunea cu succes a adolescenților de diferite vârste și din diferite medii socio-culturale. Devine din ce în ce mai important ca elevii să fie familiarizați cu modul cum, când și unde să își exprime opiniile și să se adreseze persoanelor cu poziții sociale diferite în diferite circumstanțe”, a mai precizat Mihaela Cîrjaliu.

Cel de-al doilea proiect este „STAND UP FOR YOUR RIGHTS SUSȚINE-ȚI DREPTURILE”, bazat pe obiective precum înțelegerea, a cel puțin 70% din valorile democratice la nivel național și european, de către elevii implicați, creșterea gradului de conștientizare a elevilor cu privire la diferențele culturale, dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor și, nu în ultimul rând, oferirea unui curriculum opțional pentru predarea democrației și cetățeniei.

„Ne propunem să-i învățăm pe elevi despre responsabilitățile civice, cum ar fi votarea și participarea la viața comunității; să insuflăm elevilor valori democratice de bază, cum ar fi solidaritatea, respectul, egalitatea, toleranța. Scopul principal al acestui proiect este de a oferi tuturor elevilor- indiferent de naționalitate și fond social – informații despre democrație și cetățenie și pentru a crea un model de predare a faptelor și conștientizării UE.”, a mai declarat directorul Liceului Tehnologic „Ion Barbu”, Mihaela Cîrjaliu.

Dar, de departe, cel mai important proiect al ZILELOR ERASMUS este Campania TIME TO MOVE, campanie inițiată, gestionată și sprijinită de Eurodesk Brussels Link. TIME TO MOVE dorește să informeze tinerii privind oportunitățile de mobilitate, pentru a studia, trăi și munci, ba chiar pentru a face voluntariat în străinătate. Programul conține evenimente organizate la nivel european, dar și local, în luna octombrie, promovând rețeaua de multiplicatori europeni și să sensibilizeze tinerii privind punctele de informare EURODESK din Europa.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
23.7 ° C
23.7 °
23.7 °
54 %
5.5kmh
86 %
vin
26 °
sâm
28 °
Dum
31 °
lun
33 °
mar
32 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!