politiaSâmbătă, 11 februarie , între orele 20.00 – 23.00, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr.1 Călugăreni, au acționat pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor  antisociale și a comerțului ilicit precum și combaterea proxenetismului.  

   Pe timpul acțiunii au fost legitimate 17 persoane și controlată 1 persoană juridică, fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 75 000 lei.

În  aceeași zi, între orele 03.00-11.00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu medici de la Direcția Sanitar Veterinară și Sănătatea Alimentelor Giurgiu și funcționari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Giurgiu și Direcția pentru Agricultură Giurgiu, au desfășurat o acțiune în zona Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse din Giurgiu pentru prevenirea si combaterii evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu mărfuri provenite din import sau din achizitii intracomunitare și protejarea populatiei împotriva comerțului ilicit.  Pe timpul acțiunii au fost controlate 11 autovehicule și au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1 720 lei.

Și tot sâmbătă  11 februarie, între orele 18.00-23.00, polițiști din Orașul Bolintin Vale au desfășurat o acțiune pe raza Orașului Bolintin Vale pentru menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea infracțiunilor stradale, prevenirea furturilor din buzunare si prevenirea comerțului ilicit. Pe timpul acțiunii au fost legitimate 10 persoane, controlate 4 autovehicule, verificate 5 societăți comerciale, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5600  lei..

În noaptea de 11/12 februarie , între orele 22.00-06.00, polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică, Serviciul Rutier, Serviciul de Acțiuni Speciale și jandarmi   au desfășurat o acțiune pentru prevenirea faptelor cu violență pe raza Secției Rurale nr.6 Mihăilești. Pe timpul acțiunii polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de loviri și alte violențe pe numele unui administrator de societate care a agresat un client.

A doua zi, deși era duminică 12 februarie, între orele 04.00-12.00, polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică, Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, Secției de Poliție Rurală nr.1 Călugăreni,  medici veterinari și jandarmi au desfășurat o altă razie pe raza comunei Călugăreni, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și a evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu mărfuri alimentare, precum și a protejării sănătății populației împotriva comerțului cu produse alimentare neconforme. Pe timpul acțiunii au fost aplicate 27 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8 260 lei, fiind confiscate bunuri în valoare totală de 490 lei.

 În aceeași zi, între orele 04.00–11.00, polițiști din cadrul Formațiunilor Ordine Publică si Rutieră de la Poliția Orașului Bolintin Vale au desfășurat o acțiune în Târgul Săptămânal Bolintin Vale pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și prevenirea comerțului ilicit. Pe timpul acțiunii au fost legitimate 18 persoane, controlate 10 autovehicule și două  societăți comerciale, fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1 770 lei.

(Jurnal)