Zeci de saci de gunoi, strânși de elevii din Malu, de Ziua Curățeniei

0
303

Pe 21 septembrie 2019 a fost World Cleanup Day, ziua în care milioane de voluntari de pe tot Globul au ieșit la curățenie.

Acțiunea a început în țara noastră în 2009, când un grup de voluntari pasionaţi, animaţi de o idee nebunească, şi-a propus să curețe România într-o singură zi. Așa a apărut Let’s Do It, Romania!, care până în prezent, a implicat peste 1.800.000 de voluntari și au reușit să adune peste 18.000 de tone de deșeuri.

La Giurgiu, printre cei mai harnici (au demonstrat chiar cu fotografii) au fost elevii Școlii cu Clasele I – VIII din comuna Malu, care, în timpul activității, au strâns câteva zeci de saci de gunoi doar de pe strada principală din comună.

„Am ținut să participăm la această acțiune, pentru a trage, în primul rând, un semnal de alarmă asupra faptului că tot mai multe deșeuri sunt aruncate în locuri neamenajate. Pe de altă parte, atât noi, cadrele didactice, cât și copiii angrenați în această activitate, am vrut să conștientizăm cetățenii comunei asupra faptului că, având o localitate curată, putem fi, cu toții, mai sănătoși, mai optimiști. După cum se vede, am strâns, împreună, zeci de saci de deșeuri, doar de pe marginea șoselei principale care traversează comuna noastră!”, ne-a precizat, la scurt timp de la finalizarea acțiunii de curățenie, directorul școlii din Malu, Maria Diaconu.

La activitatea amintită au participat, alături de cei peste 100 de copii, și cadrele didactice: Amalia Minică (clasa I și pregătitoare), Ioana Burtișan (clasa a II-a), Niculina Cristea (clasa IV-a), Luminița Busuioc (clasa a VI-a), Angelica Ionițescu (clasa a VIII-a) și Maria Diaconu (director al școlii, clasa a III-a).

(Jurnal)