Zeci de mii de lei amenzi, în perioada sãrbãtorilor de iarnã

0
173

“DSVSA Giurgiu realizeazã acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unitãţile supuse autorizãrii/înregistrãrii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitar-veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltãri de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor (cai şi măgari), precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor”, ne spunea, recent, directorul instituţiei, Liviu Florescu.
Astfel, timp de aproape trei sãptãmâni, în perioada 18 decembrie 2017 – 7 ianuarie 2018, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu au derulat o serie de controale, care s-au materializat prin verificãri la 247 de unitãţi autorizate şi înregistrate.
În urma acestor controale, au fost prelevate 39 de probe de produse de origine animalã şi non animalã. „Totodatã, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale: 5 avertismente şi 8 amenzi în valoare de 47.000 lei. Au fost emise 15 Ordonanţe pentru închiderea activitãţii (pentru unitãţi care nu mai desfãşoarã activitatea)”, mai spunea Liviu Florescu.
Pentru a preveni apariţia Trichinelozei la om, prin consumul de carne infestatã cu Trichinella Spiralis, rezultatã de la porcii sacrificaţi în gospodãriile populaţiei în perioada premergãtore Crãciunului, în cadrul Circumscripţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (CSVSA) Giurgiu şi în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu, s-au efectuat un numãr de 951 examene trichineloscopice, cu rezultat negativ, a încheiat directorul DSVSA Giurgiu.