Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate ZECE amenzi pe zi, aplicate de către polițiștii locali! Cele mai multe pentru ”tulburarea liniștii publice…!”

ZECE amenzi pe zi, aplicate de către polițiștii locali! Cele mai multe pentru ”tulburarea liniștii publice…!”

0
ZECE amenzi pe zi, aplicate de către polițiștii locali! Cele mai multe pentru ”tulburarea liniștii publice…!”

 

 În perioada 8-15 aprilie, Poliția Locală Giurgiu a efectuat activități de patrulare/ verificare pe raza municipiului, pentru identificarea faptelor ce contravin legislației în vigoare, precum și pentru prevenirea și descurajarea elementelor de infracționalitate stradală, în domeniile de competență.

În toată această perioadă au fost constatate 70 de fapte contravenționale (adică 10/zi), 60 sancționate cu amenzi, în valoare totală de 23.230 lei și 10 Avertismente scrise.  Ele au fost aplicate pentru :

– 16 amenzi pentru deranjarea ordinii și liniștii publice (tulburarea liniștii publice prin strigăte și larmă după orele 22.00, consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, etc.);

– 8 amenzi pentru ocuparea abuzivă a parcărilor alocate de domiciliu, precum și oprirea și staționarea neregulamentară;

–   8 amenzi pentru nerespectarea interzicerii circulației autovehiculelor cu masa >12,5t;

–  6 amenzi pentru ocuparea domeniului public fără a deține aviz privind orarul de funcționare, emis de Primăria Giurgiu;

– 6  amenzi pentru nerespectarea normelor privind salubrizarea și igienizarea imobilelor de către proprietarii acestora ;

–  2 amendă pentru nerespectarea prevederilor legale privind fumatul în spații închise sau în alte locuri interzise de lege;

–  24 amenzi  pentru alte acte și fapte prevăzute și interzise de lege .

Tot în această perioadă au fost preluate un număr de 16 sesizări telefonice, prin Dispeceratul instituției, pentru: alarme la instituțiile de învățământ monitorizate, blocare căi de acces, ocupare abuzivă a locurilor de parcare reședință ( deținute prin abonamente) etc.

Conducerea Direcției de Poliție Locală Giurgiu roagă cetățenii Municipiului, atunci când dețin deșeuri inerte (provenite din construcții), să apeleze la operatorul local de salubritate ROSAL SA, pentru a evita sancțiunile aplicate de  polițiștii locali, pentru depozitarea în locuri neautorizate. Odată cu emiterea O.U.G. nr.92/2021, privind regimul deșeurilor, amenzile care pot fi aplicate, sunt foarte mari iar mijlocul de transport în care se transportă aceste deșeuri depozitate ilegal, poate fi confiscat.

Ei solicită locuitorilor municipiului Giurgiu să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331.

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °