Ludovic Orban a cerut amânare la ultima ședință a PNL, pentru a veni cu propuneri pentru șefia PNL București. Se împliniseră cele două săptămâni, dar liderul PNL a invocat faptul că a fost ocupat cu moțiunea și nu a avut timp să analizeze bine situația din Capitală, acolo unde partidul său obține rezultate foarte slabe în ultima vreme.

Orban a promis că vine cu propuneri de șefi pentru organizația mare, dar și pentru sectoare, într-o săptămână, însă unii lideri se îndoiesc și spun că președintele liberal nici măcar nu a făcut evaluarea activităților din filialele bucureștene și nu a convocat ședințe ca să ia pulsul.

Ce îi reproșează liberalii lui Rareș Bogdan

Un lucru îl confirmă mai toți liberalii. Locomotiva PNL la europarlamentare, Rareș Bogdan,  a fost scos din calcul, din mai multe motive invocate de membrii de partid. A pus condiții partidului și a spus că, dacă va prelua șefia filialei, vrea să propună el șefii de sectoare. A spus că, dacă moțiunea trece, nu e obligatoriu să fie Ludovic Orban premierul PNL. A dat declarații la televiziuni neagreate de PNL, ba chiar, spun unii, a încălcat decizia partidului care stipulează că liberalii nu au voie să meargă la anumite posturi.  S-a plâns, pe nedrept zic susținătorii lui Orban, că nu a fost invitat în delegația de la Cotroceni, deși accesul a fost liber pentru oricine a dorit. În plus, liberalii cred că profilul lui Rareș Bogdan, cu pozițiile sale față de Biserică și naționalismul exacerbat, nu se potrivește pentru București.

Care este situația la Giurgiu

La Giurgiu, în culisele liberalilor locali se vorbește despre o reactivare a lui Dumitru Beianu ca lider deși cei mai mulți cred că Beianu și-a încheiat cariera politică. Mai mult de atât lumea l-a uitat ca politician, dar nu și scandalurile legate de afacerile sale ce au atras și probleme cu justiția.

Alții spun că totul este doar o diversiune a staff-ului liberalilor giurgiuveni  de a focaliza deocamdată atenția publicului pe altcineva decât pe cel ce  urmează să fie numit lider la PNL Giurgiu.

(Jurnal)