dsc02852Sărbătorile au trecut, iar giurgiuvenii ”ghiftuiţi” de sarmale, caltaboşi şi alte preparate din carne pot opta pentru un meniu mai uşor şi mai sănătos în această perioadă. În ”ajutor” le vin legumele şi fructele proaspete şi gustoase din Piaţa Centrală din municipiu.

Cumpărătorii pot solicita, din belşug, salată verde (1,50 lei/ buc.), ridichii (1,50 lei/ leg.), ceapă verde (1,00 leu/ leg.) sau pătrunjel (0,50 bani/ leg.), toate  din producţia autohtonă, aşa cum ne declara administratorul Pieţei, Marian Pavel, zarzavaturi provenite chiar de pe terenurile agricole aflate în judeţul nostru, din localităţi cum ar fi:  Daia, Frăteşti şi Comasca.  

De asemenea, Piaţa  Centrală le mai pune la dispoziţie  giurgiuvenilor şi nu numai,  diverse sortimente de fructe. 

De la mere româneşti (2,00 lei/ kg.) până la banane (7,50 lei/ kg.), portocale (3,00 lei/kg), kiwi (6,50 lei/ kg.) şi struguri (8,00 – 12,00 lei/ kg.). Acestea din urmă, chiar dacă sunt importate, sunt la fel de gustoase şi de benefice organismului.

Aşadar, Piaţa Centrală din Giurgiu vă aşteaptă cu o serie de produse proaspete şi sănătoase, numai bune de consumat după ”ospăţul” de sărbători, iar includerea lor în alimentaţie azi cu siguranţă se va reflecta în sănătatea dumneavoastră de mâine. Din păcate, negustorii se arătau speriaţi de gerurile care se anunţă în toată ţara, ceea ce ar putea compromite întrucâtva atât aprovizionarea ritmică a Pieţei, cât şi preţurile…

Teodora Nicolau