WhatsApp vine cu o nouă schimbare majoră

0
537
Photo by Dimitri Karastelev on Unsplash
WhatsApp, pe care Meta o deține, va lansa în curând o nouă funcție care îi va ajuta pe utilizatori să identifice cu ușurință mesajele pe baza numelor de utilizator în loc de numerele de telefon primite de la contacte necunoscute în chat-urile de grup.Noua funcție de nume de utilizator permite utilizatorilor să aleagă un nume de utilizator pentru contul lor, care poate fi partajat public persoanelor de contact și persoanelor care au numele lor de utilizator.

Această funcție de nume de utilizator pentru numere de telefon este similară cu multe platforme populare de rețele sociale. Face mai ușor pentru utilizatori să-și partajeze conturile fără a fi nevoiți să-și partajeze numerele de telefon și, de asemenea, ajută WhatsApp să-și construiască baza de utilizatori.

De când exista WhatsApp, utilizatorii aplicaţiei deţinute acum de Meta au fost nevoiţi să se autentifice pe baza numărului de telefon, ceea ce nu este cea bună soluţie din punctul de vedere al protejării intimităţii.Mai exact, oamenii te pot căuta folosind numele tău de utilizator. Numele de utilizator este, de asemenea, anonimizat în lista de contacte, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot căuta un contact fără să vadă numărul de telefon. În plus, utilizatorii nu mai trebuie să furnizeze numerele lor de telefon persoanelor de contact care doresc să le adauge pe WhatsApp.

Nu se ştie dacă acesta va reprezenta doar o opţiune sau o va deveni o obligativitate şi nici în ce fel va influenţa procesul de autentificare – dacă va fi suficient numele de utilizator împreună cu o parolă (PIN) sau dacă acesta va avea doar rol în găsirea şi adăugarea contactelor, fără implicaţii în procesul de autentificare.

Cert este că numele de utilizator reprezintă doar una din numeroasele funcţii la care WhatsApp lucrează în ultima vreme. În ultimul an, s-a putut observa intenţia Meta de a moderniza soluţia de comunicare rămasă mult în urma concurenţei în ceea ce priveşte funcţionalitatea.

Din păcate, momentan nu există niciun anunț oficial de la WhatsApp cu privire la introducerea unei funcții de nume de utilizator pentru toată lumea, scrie themobileindian.com.