În data de 13 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu au acționat în zona Pieței Centrale a municipiului Giurgiu, pentru prevenirea și combaterea furturilor din buzunare, infracțiunilor judiciare, contrabandă și diminuarea riscului rutier.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.170 lei, au constatat 3 infracțiuni ( conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia) și au reținut un permis de conducere.

De asemenea, au fost legitimate 86 de persoane, au fost verificate 43 de autovehicule, au fost desfășurate 14 activități de prevenire și controlate 14 societăți comerciale (săli de jocuri/pariuri sportive).

Tot în ziua de 13 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Comana au acționat în vederea respectării normelor privind circulația pe drumurile publice și menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

Pe timpul acțiunii, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.205 de lei, au reținut un certificat de înmatriculare, au ridicat un set de plăcuțe de înmatriculare, au legitimat 32 de persoane și au verificat 18 autovehicule.

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreuna cu Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul Secției Rurale nr.4 Ghimpați Giurgiu și specialiști din cadrul D.S.V.S.A. Giurgiu, au organizat și executat o acțiune pe raza localității Ghimpați, având ca obiectiv principal prevenirea și combaterea activităților ilegale privind comerțul stradal cu produse de origine animală.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 19.880 lei și au confiscat bunuri în valoare totală de 1.483 lei.

De asemenea, au fost legitimate 58 de persoane și verificate 47 de autospeciale de transport marfă.

În ziua de 14 iulie a.c., între orele 06.00 – 11.00 polițiști din cadrul Poliției Orașului Bolintin Vale, Formațiunile Ordine Publică și Rutiera, Secția 3 Bolintin Vale și Secția 8 Roata de Jos, împreună cu reprezentanți D.S.V.S.A. Giurgiu au acționat pentru prevenirea si combaterea comerțului stradal și a produselor din carne în zona târgului săptămânal Bolintin Vale.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 14  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.610, au reținut 2 permise de conducere, 3 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe de înmatriculate.

Totodată, au fost legitimate 59 de persoane și controlate 38 de autovehicule.

ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI 

În acest week-end, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat pentru prevenirea evenimentelor rutiere, două acțiuni care au vizat în mod special consumul de alcool și viteza neregulamentară.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au desfășurat activități în urma cărora au aplicat 519 sancțiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 176 pentru încălcarea regimului legal de viteză și 339 pentru alte abateri la regimul rutier.

Ca măsura complementară, polițiștii au reținut 73 de permise de conducere, dintre care 31 pentru încălcarea regimului legal de viteză și au retras 18 certificate de înmatriculare auto.

De asemenea, polițiștii rutieri au constatat 7 infracțiuni la regimul rutier (3 –conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere, 2 – conducere a unui vehicul neînmatriculat, 2 – conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice).

În data de 12 iulie a.c., polițiștii au depistat în trafic, în localitatea Comana, județul Giurgiu, un tânăr de 26 ani, comuna Comana, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În ziua de 13 iulie a.c., polițiștii au depistat în trafic, pe DN 41, în localitatea Băneasa, un tânăr de 28 ani, din comuna Daia, în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată.

Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Tot în ziua de 13 iulie a.c., un bărbat de 63 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în orașul Mihăilești, județul Giurgiu, a pierdut controlul direcției de mers și a intrat în coliziune cu balizele de plastic ce separă sensurile de circulație, nefiind înregistrate victime sau implicate alte vehicule.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Orașului Bolintin-Vale, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge.  

În ziua de 14 iulie a.c., pe strada Portului, din municipiul Giurgiu, fost depistat un bărbat de 27 de ani, din comuna Vedea, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest Drager, care a indicat valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Județean Giurgiu, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a pe drumurile publice a unui autovehicul cu o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge.