O veste ce i-ar putea bucura pe toți șoferii din România este aceea că viteza maximă cu care se poate circula în localități ar putea crește, potrivit unor surse oficiale.

Astfel, autovehiculele din orice categorie ar putea circula prin diferitele localități cu viteze de până la 60 de kilometri pe oră, potrivit unui proiect de lege inițiat de curând în dezbaterea Senatului. Excepție fac orașele și municipiile unde limitele rutiere sunt stabilite numai cu avizul poliției rutiere. Concret, în cazul în care proiectul trece de Parlament, atunci viteza permisă șoferilor de pe drumurile naționale crește de la 50 la 60 de kilometri pe oră.

Măsura are ca scop facilitarea traversării localităților ce se află în preajma drumurilor naționale și europene. De asemenea, este vizată creșterea vitezei medii de deplasare pe drumurile românești și reducerea duratei călătoriilor efectuate de șoferi. După dezbaterea din Senat, proiectul de act normativ se va supune votului din Parlament. În cazul în care este aprobat atunci urmează promulgarea și publicarea în Monitorul Oficial.

(Jurnal)