Şeful IPJ Giurgiu, Viorel Polexe, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că poliţiştii giurgiuveni au constatat o creştere cu peste 50 la sută a faptelor de natură penală produse în interiorul şcolilor din judeţul Giurgiu, în anul şcolar care a trecut faţă de anul anterior, motiv pentru care, prin programul managerial, şi-a propus desfăşurarea unor campanii de prevenire în acest an în cadrul şcolilor pentru reducerea de astfel de fapte. 

‘Vreau ca împreună cu biroul de prevenire, poliţia de proximitate şi şefii de post să desfăşurăm campanii de prevenire în zona unităţilor de învăţământ, cu copiii, în vederea reducerii numărului de infracţiuni sesizate în incinta şcolilor, pentru că dacă urmărim o analiză pe evoluţia situaţiei operative din anul şcolar 2016-2017, comparativ cu 2015-2016, se înregistrează în anul şcolar trecut o creştere a infracţionalităţii sesizate în incinta şcolilor. Avem o creştere de la 14 la 23 ca număr de fapte de natură penală’, a declarat Viorel Polexe. 

Totodată, şeful IPJ Giurgiu a declarat că vrea să efectueze o serie de acţiuni împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi pentru reducerea absenteismului şcolar şi să organizeze acţiuni prin care elevii să fie preveniţi şi pregătiţi pentru evitarea evenimentelor rutiere nedorite. 

‘Intenţionez, cu sprijinul ISJ şi al autorităţilor judeţene, să constituim anumite patrule şcolare în vederea organizării unor concursuri locale, zonale având ca temă educaţia rutieră. E posibil, ca target, să ajungem şi la o etapă naţională’, a precizat şeful IPJ Giurgiu. 

În final, Viorel Polexe a spus că poliţiştii încearcă să sprijine autorităţile locale în vederea asigurării cu „pază proprie sau supraveghere video a unităţilor de învăţământ” prin acordarea de sprijin de specialitate în vederea monitorizării şi vor avea o atitudine „pro-activă faţă de unităţile alimentare situate în zona adiacentă şcolilor pentru prevenirea îmbolnăvirii copiilor”, iar „poliţia rutieră va verifica autoutilitarele destinate transportului de elevi” pentru a vedea dacă îndeplinesc condiţiile tehnice şi dacă este respectată legislaţia în domeniul circulaţiei pe drumurile publice.

(Jurnal)

 

 

 

 

Elena Dinu: Cunoştinţele acumulate în anii de şcoală vă vor ajuta pe tot parcursul vieţii

 

Deputatul PSD de Giurgiu Elena Dinu le-a urat, luni, elevilor din judeţ, să fie sănătoşi şi dornici să studieze, pentru că ceea ce învaţă la şcoală îi va ajuta în luarea celor mai bune decizii pe parcursul vieţii.

‘Acum, când cu emoţie vă vedeţi pentru prima dată colegii şi cadrele didactice sau pentru cei din anii mai mari, vă revedeţi cu aceştia, acum când multe speranţe ale voastre se leagă de anii de studiu şi de ceea ce veţi reuşi să realizaţi în viaţă, vă doresc în primul rând să fiţi sănătoşi şi să fiţi cât mai dornici de a acumula cunoştinţe pentru că ceea ce învăţaţi acum vă va ajuta pe tot parcursul vieţii să luaţi deciziile cele mai bune’, a spus Elena Dinu la festivitatea deschiderii noului an şcolar, la Colegiul ‘Ion Maiorescu’ din municipiul Giurgiu.

Ea a fost însoţită la respectivul eveniment de senatorul PSD Cristian Marciu şi inspectorul general şcolar judeţean, Gigi Oprişan.

Totodată, Elena Dinu, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a vizitat şcoala din localitatea Clejani.

‘La Clejani am fost impresionată de faptul că primăria din localitatea s-a preocupat şi a oferit elevilor din ciclul primar, cu posibilităţi materiale reduse, câte un ghiozdan complet echipat de şcoală, astfel încât aceştia să depăşească mai uşor condiţiile, poate mai grele, din familie şi să frecventeze şcoala. Pe toţi i-am îndemnat să meargă la şcoală şi să nu abandoneze cursurile’, a afirmat Dinu.

În judeţul Giurgiu, în noul an şcolar au început cursurile 35. 951 de elevi, dintre care 5.650 preşcolari, 12. 511 în ciclul primar, 10. 582 în cel gimnazial, 6.395 la liceu, 387 în şcoli profesionale, 199 – cursuri post liceale, 99 – cursuri „a doua şansă” şi circa 130 în învăţământul special.