infomunca-locuri-de-muncaÎn data de 7 aprilie,   s-a  desfășurat  Bursa  Generală a Locurilor de Muncă . Această actiune este o măsura activă care presupune confruntarea directă a cererii cu oferta de forța de muncă – ne-au precizat reprezentanții mass media ai AJOFM Giurgiu. Bursa s-a desfășurat  începând cu  ora 9.00, în municipiul Giurgiu, la Restaurantul Miorița și în orașul Bolintin Vale, la sediul Bibliotecii  din localitate.

În vederea identificării locurilor de muncă vacante,  functionarii publici din cadrul  A.J.O.F.M. Giurgiu au contactat un numar de  176  agenti economici.

Au  participat la bursă un număr de 58 agenți economici care au  oferit  578 locuri de muncă vacante, principalele domenii de activitate în care au fost oferite locuri de muncă vacante sunt: agricultura, construcții, industria confecțiilor, industria alimentară, servicii, comerț, asigurări. La această acțiune , au participat un număr de 636 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, fiind preselectate în vederea susținerii de probe de lucru sau interviuri la sediul firmelor, un număr de 138 persoane.

În ziua bursei au fost emise  14  Dispoziții de Repartizare, cu încadrare în muncă ,  pe loc, în  meseriile: lucrător comercial, instalator instalații sanitare si de gaze, șofer autocamion, muncitor necalificat, tractorist, mecanic utilaje, sudor, lăcătuș mecanic, maistru mecanic, macaragiu.

De asemenea, un număr de 82 de șomeri au solicitat înscrierea la cursuri de calificare în meseriile: agent de securitate, bucatar, patiser, sudor, lucrător instalator pentru constructii, lucrator electrician in constructii, frizer, inspector resurse umane, contabil, mecanic auto, cofetar, îngrijitor bătrani la domiciliu, baby-sitter, cameristă hotel, lucrător în cultura plantelor, inspector în securitatea muncii și sănătății.

Surpriza a fost prezența   reprezentanților Penitenciarului Giurgiu care au oferit angajatorilor forță de muncă calificată si necalificată în vederea încheierii de contracte de prestări servicii, precum și cea a unui reprezentant al Inspectoratului Județean de Politie Giurgiu care a promovat în rândul tinerilor aflați în căutarea unui loc de muncă, oferta privind înscrierea la Academia de Poliție în anul 2017.

(Jurnal)