Joi, 10 noiembrie, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură – Giurgiu premiază cele mai performante societăți comerciale din județ, la „Topul FIRMELOR 2021”

0
757
Alexandru Epîngeac

Joi 10 noiembrie, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Giurgiu organizează Top-ul FIRMELOR, care a ajuns deja la cea de-a 29-a ediție. În cadrul acestui eveniment sunt premiate cele mai performante Societăți Comerciale din județul nostru.

Așa cum ne spunea Președintele Camerei, dr. Alexandru Epîngeac, în acest an au fost prelucrate un număr de 7.461 bilanțuri depuse la Direcția de Finanțe Publice Giurgiu, fiind admiși un număr de doar 1.283 societăți comerciale.

”Anul 2021 a fost unul extrem de greu, care a continuat o stare economică dificilă din anul anterior, generată de pandemia COVID, ne spunea președintele Epîngeac. Cu toate acestea oamenii de afaceri giurgiuveni au dovedit profesionalism, abilități manageriale deosebite, tenacitatea lor determinând rezultatele premiate de noi, astăzi. În același timp trebuie să remarcăm prezența în Topul național a unui număr de 91 de societăți comerciale clasate pe primele 10 locuri. Iată de ce vreau să felicit întregul mediu de afaceri din județul Giurgiu pentru eforturile considerabile depuse în depășirea problemelor grele cu care s-a confruntat de-a lungul anului.

Președintele Camerei, Alexandru Epîngeac, menționa faptul că în cadrul ediției 2021 sunt acordate 180 de diplome de Onoare pentru cinci ani consecutiv pe locurile 1-3, Diploma de Excelență pentru 309 societăți clasate pe locurile 1-3 timp de 3 ani și Diploma Top 200, primelor 200 de societăți (ținându-se cont numai de cifra de afaceri).

Președintele Camerei de Comerț ne-a precizat care sunt criteriile de acordare a diplomelor și de admitere pe lista acestui Top al Firmelor.
Astfel, sunt admise în acest Top doar entitățile care sunt comercianți, conform legii, și îndeplinesc simultan următoarele condiții, din bilanțul depus în anul respectiv, 2021:

  • Profit din exploatare pozitiv;

  • Cifra de afaceri de minim 100.000 lei (microintreprinderi) și 250.000 în cazul celorlalte entități.

Nu sunt admise în clasament: firme pentru care valoarea a cel puțin unui indicator calculat este negativă; Firmele care la data realizării clasamentului se află în stare de radiere, faliment, dizolvare, insolvență, lichidare etc; Firmele ale căror format din suma datoriilor în legătură cu bugetul asigurărilor sociale, bugetul statului și impozitele și taxele neplătite la termenul stabilit de la bugetele locale depășește cuantumul creanțelor, în legătură cu bugetul asigurărilor sociale și bugetul statului; Grupurile de interes economic.

Evenimentul va avea loc în localul Alexia, din complexul Perla situat în Portul Municipiului, cu începere de la ora 17.00. Vor participa reprezentanti din 50 de firme.

(Jurnal)