Vineri, 12 februarie, ora 18.00, la Teatrul ”Tudor Vianu”, este PREMIERA! Veniți să vedeți ”Steaua fără nume…” (VIDEO)

0
584

De puțină vreme actorii Teatrului ”Tudor Vianu” din Giurgiu s-au întors pe scenă, oferind deja spectatorilor câteva spectacole, evident în contextul măsurilor restrictive impuse de prezența riscurilor de infectare cu Coronavirus.

Așa cum ne spunea directorul, actorul și regizorul Teatrului, Cosmin Crețu, noua stagiune și-a propus o diversificare a genurilor abordate până acum, managerul manifestându-și satisfacția faptului că tot mai mulți giurgiuveni își doresc să vină în sala de spectacol a Teatrului.

Sloganul afișat pe intrarea în sala de spectacol: ”Vin la Teatru pentru că mă respect”, pare să fi avut efect în rândul publicului…

Dar ce mai tura-vura, gata cu introducerile…De fapt noi ne doream să vă anunțăm că vineri, 12 februarie , începând cu ora 18.00, în sala Teatrului ”Tudor Vianu” are loc Premiera piesei ”STEAUA FĂRĂ NUME”, o piesă scrisă de Mihail Sebastian a cărei prim spectacol a avut loc la 1 martie 1944, în vestita sală a Teatrului de revistă din Capitală (la acea vreme ), ”Alhambra”, cu o distribuție de excepție din care îi vom aminti doar pe regretații Radu Beligan, Marcel Anghelescu și Nineta Gusti.

 

După mai mulți ani piesa a fost ecranizată, filmul, o coproducție româno-franceză, în regia lui Henri Colpi, având-o în rol principal pe celebra Marina Vlady.

Și astfel, această capodoperă a lui Mihail Sebastian va fi rejucată la Giurgiu, în această săptămână…

O poveste romantică pe care merită să o trăiți și dumneavoastră…Într-un oraș de provincie de pe Valea Prahovei, o necunoscută este coborâtă din tren în gară pentru că nu are bilet. Ea vine după ce a părăsit un cazinou, fără vreun ban în buzunar, ci doar cu fisele câștigate acolo. Profesorul Miroiu, care se afla în gară în așteptarea unei cărți foarte scumpe de la București, se oferă să o găzduiască peste noapte…

Ne oprim însă aici cu povestea, lăsându-vă să vedeți câteva cadre luate de la una dintre repetițiile trupei de tineri a Teatrului giurgiuvean, împreună cu câteva cuvinte ale directorului instituției, Cosmin Crețu.

La toate cele de mai sus nouă nu ne rămâne de spus decât că sunteți așteptați vineri, 12 februarie, la premiera piesei Steaua fără nume…Vizionare plăcută!

(Florian Tincu)