Vin colindătorii! Cât costă pregătirile pentru aceștia

0
312

Se apropie perioada când colindătorii încep să bată la uși, pentru a ura tuturor un Crăciun fericit și un Nou An îmbelșugat. Aceștia vor fi așteptați așa cum se cuvine, gospodinele pregătindu-se din timp pentru a-i primi.
Cu doar câteva zile înainte, mai exact joi, 20 decembrie, și reprezentanții publicației noastre au petrecut câteva zeci de minute în Piața Centrală, printre comercianți, în încercarea de a vă veni în ajutor cu aflarea prețurilor și ofertelor de sezon, pentru mărfurile expuse de comercianți.
Și, cum nu se poate colind fără covrigi și mere, aceste două produse erau expuse, din belșug, pe tarabele piețarilor, prețurile fiind aproximativ egale cu cele de anul trecut, după cum ne spunea Marian Pavel, administratorul Pieței Centrale din Municipiu.
Astfel, un șir de covrigi costa, joi, între 5 și 8 lei, în funcție de producător și de numărul de covrigi înșirați pe ață. Merele aveau prețul neschimbat: între 2 și 3 lei, kilogramul.
Un lucru îmbucurător a fost faptul că numărul comercianților de mere autohtone, în Piața Centrală, a crescut, mai ales în aceste zile premergătoare Crăciunului.
Alte fructe preferate de gospodine pentru a le împărți colindătorilor sunt citricele (mandarine, clementine sau portocale), ale căror prețuri în piață nu depășeau 5 lei/kg.
Cum nu există Crăciun fără cozonac, acest produs poate fi achiziționat din Piața Centrală contra sumelor cuprinse între 7 și 15 lei/bucată, în funcție de producător sau de gramaj. Prețul brazilor a scăzut puțin față de săptămâna trecută, aceștia fiind comercializați contra unor sume cuprinse între 80 și 150 de lei. De menționat este faptul că brazii care se vând în Piața Centrală din municipiul nostru provin din județul Sălaj.
Ultimele pe lista de cumpărături, ornamentele de Crăciun, se vindeau, joi, cu prețuri cuprinse între 15 și 30 de lei, în funcție de mărime.

(Jurnal)