Vignetele bulgărești sunt disponibile și on-line

0
240

Ca de obicei, bulgarii ne-au luat-o înainte, dovedindu-ne că sunt mai destupați la minte decât noi și totodată mai armonizați la solicitările cetățenilor…

Astfel, autorităţile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, cu privire la faptul că există în această perioadă și posibilitatea achiziționării on-line de vignete prin intermediul site-urilor web: www.bgtoll.bg sau www.vinetki.bg. Achiziţionarea online a vignetelor bulgăreşti a demarat din luna februarie, pentru autoturisme şi microbuze, ca un proiect pilot. Începând cu luna aprilie, a fost extinsă achiziţionarea de vignete online şi pentru camioane. Sistemul acesta va fi funcţional permanent, nu doar în anumite perioade ale anului.

De asemenea, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu recomandă tranzitarea tuturor puncte de frontieră deschise traficului internațional de la granița cu Bulgaria și consultarea aplicației „Trafic Online” disponibilă pe site-ul:  www.politiadefrontiera.ro, care indică o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră care înregistrează valori de trafic mai scăzute.

(Jurnal)