Victoria Adunații Copăceni este noua campioană la fotbal, a Județului Giurgiu, ediția 2020-2021

0
584

După ce a reușit să desemneze  cîștigătoarea Cupei României, Asociația Jude­țeană de Fotbal Giurgiu a dus la bun sfîrșit și mini campionatul Ligii a 4-a, pentru desemnarea campioanei județului, ediția 2020-2021.

Așa cum s-a întâmplat și cu Cupa, această competiție s-a derulat în mod restrâns, la eveniment participând doar 8 echipe.

Disputată duminică,la prânz, pe Stadionul Dunărea din Giurgiu, finala Ligii a 4-a, a fost adjudecată de Victoria Adunații Copăceni, care a învins cu scorul de 4-1 ( 3-1), pe Maxima Hobaia.

Cu doi antrenori cu experiență, Costel Grigore și Ion Văduva, gruparea din Adunații Copăceni a prezentat o echipă cu mult peste nivelul eșalonului patru, o echipă practic de valoarea Ligii a 3-a.  Echipa din Adunații Copăceni și-a onorat statutul de favorită  în finala Ligii a IV-a  și a câștigat un meci în care a marcat de patru ori, prin golurile izbutite de : Frunză 16, Ciupitu 27, Jitaru 34, Costin 72 ,respectiv I. Marin 22 (pen.).

Din păcate Județul Giurgiu nu a participat la barajul pentru promovare în liga a 3-a ( nu din vina A J F Giurgiu). Putem spune că Victoria, este o campioană fără epoleți, având în vedere  că barajul de promovare a trecut .
Județul Giurgiu, nu mai are echipă la Liga 3, din sezonul 2016-2017. Ultimul baraj a fost câștigat de Arsenal Malu, care a trecut de AS F.C. Progresul Bucureşti, cu scorul de 4-1 în deplasare și  2-0 acasă,  de campioana de la București. Echipa din Malu s-a retras după turul din campionat, din cauza problemelor financiare. Din păcate mălurenii nu au obținut niciun punct în turul campionatului.
Au evoluat echipele:
VICTORIA: Grancea – Dumitrescu, Jitaru, M. Toreţoiu, A. Toreţoiu – Ciupitu, Fulga, Tudoroiu – Doncu, Costin, Frunză
Au mai evoluat: Lixandru, Dincă, Ursu, S. Radu
Antrenor: Constantin Grigore și Ion Văduva
MAXIMA: Duţă – Lazar, Stănescu, Ionică, Paun – Nicolae, Neagu – Pirvu, Nicolescu, Antonescu – I. Marin
Au mai evoluat: Derdene, Constantin, Botog; Antrenor: Petrişor Păunescu

(Costel Spînu 
foto Adrian Raduca)