Ana Birchall s-a întors, joi, 25 aprilie, la Ministerul Justiţiei să îi ia locul celui căruia îi predase portofoliul cu doi ani, două luni şi două zile în urmă. Esta a doua oară când Birchall devine interimar la Justiţie, după ce a asigurat funcţia de ministru după demisia lui Florin Iordache, până la numirea lui Tudorel Toader, amintește B1 TV.

„Ministerul Justiției e un portofoliu extrem de important. Voi gestiona agenda instituției cu echilibru și profesionalism. Un obiectiv important al interimatului la Ministerul Justiției este asigurarea bunei functionări a activității curente a ministerului pe circuit de avizare pentru celelalte ministere. Un obiectiv principal e asigurarea unei bune colaborări, astfel încât activitatea celorlalte ministere să nu fie afectată”, a declarat Ana Birchall.

După ce Klaus Iohannis a refuzat numirea lui Eugen Nicolicea în fruntea Justiţiei pe motiv că deputatul PSD nu are „ţinuta” necesară pentru un astfel de post, Viorica Dăncilă s-a văzut pusă în situaţia să caute un interimar.

Aşa că a apelat la Ana Birchall, cea care a mai fost la ministerul Justiţiei între Florin Iordache şi Tudorel Toader. Interimat acceptat de şeful statului.

Ana Birchall este în acest moment vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României în Guvernul României şi se află şi la al doilea mandat de deputat.

Birchall este licenţiată în Ştiinţe Juridice la Universitatea Bucureşti, după care a urmat cursuri de master în Drept la Universitatea Yale din SUA, iar în anul 2002 a obținut titlul de doctor în drept.

(sursa – curierulnational.ro)