”Viața are prioritate!”… nicidecum ȘPAGA!

0
270

Recent  mi s-a șoptit, pe surse, că o parte dintre cei care au susținut  examenul pentru obținerea permisului auto, cu puțin timp înainte de scandalul reținerii șefului Serviciului Permise auto Giurgiu,  urmează a  fi chemați la DIICOT pentru a răspunde la o serie de întrebări în cadrul anchetei deschise în acest caz.

Ba chiar se vorbește despre posibilitatea ca ultimul lot de persoane ce au obținut permise auto să fie din nou reexaminate. O măsură ce rămâne oricum tardivă gândindu-ne câte permise aiurea o fi eliberat șeful acestui serviciu în ultimii 3-4 ani, cât a trecut de la ultima descindere a mascaților la Giurgiu, din același motiv.

Ciudat este că deși ăia de la DIICOT erau demult cu geana pe băieți, oamenii ăștia ce pozau de integri în fața concetățenilor, nu și-au  învățat Lecția, continuând să creadă că  ei nu vor fi prinși niciodată. Și când lucrurile păreau că merg ca unse, na beleaua, c-au  năvălit mascații!

Că erau lacomi și se dedulciseră la euro mai înțelegem (oameni suntem!), dar mi se pare jenant, ba chiar scandalos ca unui om care se apropie de vârsta pensionării, să-i curgă balele după niște puștoaice, cerându-le ”favoruri sexual”, după cum stă consemnat în comunicatele DIICOT. La așa ceva n-aș putea reacționa decât cu un: ”Hai sictir, tataie!” 

De neînțeles este însă de ce unele dintre cursante, au preferat varianta de a se da cu roțile în sus, lăsându-l pe ”pofticiosul” organ de poliție să le greseze motorul, din dorința de a se vedea cu permisul în buzunar. Mai ales că, dacă ești agresat, astăzi, poți crea un flagrant care în câteva ore să înroșească Internetul!

 În ceea ce îi privește pe cei care abia știu să se semneze am înțeles de ce varianta  cu sexul  (în cazul femeilor) sau cea cu mita (în cazul bărbaților) au fost singurele  modalități prin care ar fi putut obține permisul mult dorit.

În mod normal, în urma acestui scandal toți cei ce au primit carnete de conducere, pe parcursul ultimului an, ar fi trebuit reevaluați. Totodată s-ar fi impus anularea permiselor tuturor celor care citesc cu greutate, silabisind, sau abia reușesc să se semneze, dovezi elocvente ale incapacității lor de a obține punctajul necesar trecerii examenului de sală pentru obținerea permisului auto.

Altfel, așa cum declara recent un politician local, într-o conferință de presă, să nu ne mirăm dacă într-o zi, Doamne ferește, ne vom trezi că acești deținători de permise auto vor da peste noi, pe trecere pietoni, ucigându-ne fără scrupule, cu sprijinul direct al  câtorva reprezentanți ai Poliției Române, din dorința de parvenire cu orice preț a acestora!

 În felul acesta, indivizi precum cei doi, reținuți de DIICOT în cazul permiselor auto eliberate în schimbul banilor, să înțeleagă  – înainte de toate – care este semnificația adevărată a sloganului cu care Poliția își promovează imaginea: ”Viața are prioritate!” …nicidecum ȘPAGA!

(Florian Tincu)