Spitalul Județean de Urgență Giurgiu trece la o nouă etapă  de investiții și de modernizare. Pentru a afla mai multe amănunte l-am contactat pe directorul Spitalului, Dragoș CHIVU, care ne-a precizat:

Începând de astăzi am demarat lucrările de renovare și de amenajare în cadrul Spitalului Județean…Facem o sală de operații oftalmologice. Aveam aparatura, aveam tot ce ne trebuia, nu aveam însă sală de operații. Am propus acest lucru Consiliului Județean Giurgiu care ne va ajuta să realizăm această nouă investiție. De asemenea laboratorul de analize medicale și laboratorul PCR, de COVID, nu se mai încadra pentru avizarea DSP. Trebuia amenajată, pusă o altă pardoseală pentru a putea obține avizele de funcționare. De ani buni aici nu s-a mai făcut nimic. Era imperios necesar să realizăm acest lucru pentru a putea funcționa și pentru a ne situa și noi la standardele europene de asistență medicală.

Întrebat dacă la finalul lucrărilor vor exista și specialiști care să rezolve solicitările bolnavilor, directorul Chivu ne-a spus:

Avem specialiști, au și competențe pentru operații oftalmologice… În acest context îi pot asigura pe giurgiuveni că nu vor mai fi nevoiți să meargă în București pentru o intervenție mai complicată. Vor putea face aici operații de cataractă, de exemplu. Avem doi medici tineri…Au tot ce le trebuie, mai puțin sala de operație pe care sper că o s-o aibă în doar circa 2-3 luni.  În acest fel vor fi rezolvate patologiile ce țin de oftalmologie. Hai să facem ceva pentru oamenii ăștia bolnavi…să nu-i mai trimitem în altă parte. Eu personal intenționez să aducem specialiștii aici nu să trimitem bolnavii după specialiști, în București…

Directorul Spitalului de Urgență Giurgiu, Dragoș CHIVU, menționa la finalul acestei informări, că investițiile începute astăzi se încadrează în țintele propuse de actuala conducere a Spitalului care își dorește asigurarea unor servicii tot mai bune, mai de calitate, de asistență medicală.

(Florian Tincu)