Vernisaj al pictorului bulgar, Stancho Stanev, la Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu” din Giurgiu

0
449

Pictorul bulgar Stancho Stanev (Станчо Станев) din Ruse, și-a vernisat miercuri, 14 decembrie, la Muzeul Judeţean din Giurgiu, expoziţia cu vânzare „Gânditorul”.

Evenimentul cultural s-a bucurat de prezența unor iubitori de frumos ai urbei noastre, cele peste 40 de picturi putând fi vizionate încă trei săptămâni, în incinta muzeului, dar și achiziționate la prețuri speciale, de sărbători, după cum a declarat chiar artistul.

Prezent la vernisaj, administratorul public al municipiului, Ionel Muscalu, a declarat ca artă nu face politică și că acest eveniment poate fi tradus drept un mesaj puternic, acela ca cele două țări, România și Bulgaria, iubitoare de frumos, nu au granițe în a promova pictura și cultura în general.

Cuvinte frumoase, de apreciere pentru pictorul bulgar, a avut și doamna Petra Șerbănescu, cea care s-a declarat impresionaă de ce a văzut pe simeze, despre forță extraordinară transpusă în tablouri, echilibrată de culoare.

«Pictorul reușește prin tematica abordată să ne oprească în fața fiecărei lucrări și să trăim ceea ce a încercat să așeze pe pânză», a conchis dna Șerbănescu, felicitand autorul.

Evenimentul a fost prezentat de dl. Rumen Cuzov, cel care a declarat ca este prima ieșire internațională a artistului bulgar care va dărui muzeului un tablou, pentru conturarea unei „galerii a prieteniei”.

Gazda, directorul Gabriel Dumitru, a mulțumit autorului și i-a invitat pe giurgiuveni să vadă tablourile care tratează o tematică diversă, din mai multe perioade artistice, expoziția cuprinzând peisaje din satul tradițional bulgar, animale, obiecte, dar un reușit autoportret”, informează Primăria municipiului Giurgiu.

(Jurnal)