La Serviciul de Ambulanță Giurgiu au fost  în perioada  31 decembrie 2020, de la ora 19.00 și până pe 2 ianuarie 2021,  dimineață, adică pe 36 de ore, un număr total de 168 solicitări.

Vărsături, dureri abdominale, dispnee, gravide, recoltări, transportul de la UPU către diverse spitale din județ și din țară, pe unde s-au găsit locuri disponibile celor infectați cu Covid, acestea au fost motivele cetățenilor de a suna la Ambulanță.

Așa cum ne spuneau reprezentanții Serviciului de Ambulanță Giurgiu o parte dintre recoltări s-au făcut la solicitarea unor persoane care au fost declarate pozitive.

Cei ce au acuzat crize de dispnee au fost în general cardiaci, dar și infectați cu Covid, unii asimptomatici, ne mai spunea reprezentantul Serviciului Ambulanță.

La toate  aceste cazuri  s-a adăugat un spânzurat găsit la Putineiu și câțiva decedați în mai multe localități ale județului.

Durerile abdominale și vărsăturile, probabil, în marea lor majoritate au fost generate de indigestiile inerente din zilele de sărbători, în urma unor mese copioase – conform acelorași surse.  

(Jurnal)