Pompierii giurgiuveni au intervenit ieri, 24 februarie, începând cu ora 17:40, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, din localitatea Vedea. La fața locului au fost mobilizate forțe din cadrul Detașamentului Giurgiu și Punctului de Lucru Călugăreni. Au intervenit patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o cisternă.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă, existând pericolul de propagare la casele vecine. Casa era locuită de o singură persoană, care a fost scoasă de vecini din locuință, până la sosirea echipajelor. Din cauza vântului puternic, arderea a fost intensificată, astfel încât acțiunea de lichidare a incendiului a durat peste 5 ore.

Un echipaj de pompieri a monitorizat zona până la miezul nopții pentru a se asigura că nu mai există focare care să se aprindă. În urma incendiului au ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 200 mp, o parte din anexe, o cameră de locuit și bucătăria, mobilier, uși și ferestre cu tocăria din lemn, articole textile, trei tone de lemne de foc și furaje.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost scurtcircuitul electric. (instalație electrică defectă sau improvizată.)

Tot ieri, 24 februarie, pompierii din Detașamentului Giurgiu au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Malu.
La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o cisternă.


Din cauza vântului puternic, arderea a fost intensificată, astfel încât acțiunea de lichidare a incendiului a durat peste două ore.


În urma acestuia au ars aproximativ 10 ha de vegetație uscată și stuf.
Cauza probabilă a producerii incediului a fost focul deschis.


În aceeași zi, au mai avut loc incendii de vegetație și în localitățile Crevedia Mare (aproximativ 650 mp), Ghionea (aproximativ 250 mp) și Podișor (aproximativ 15 ha).